Nejste přihlášen/a.
Tak jsem pořídil zápustný dávkovač jaru.(něco podobného ,co je n obrázku) A jal jsem se tam nalít jar vrchem jak se uvádí v návodu,ale vůbec to nejde jar je hustý a neteče do nádobky. Leda ho tam kapat po kapkách . Otázka je tedy jasná,jestli má někdo něco podobného doma a co tam leje za saponát.
No tak přesně tak jsem to viděla i já. Proto jsem v tom neviděla problém. Ale je docela možné, že tam bude někde nějaký háček, který tento evidentní způsob plnění znemožňuje. A to se u těchto designových předmětů objevuje. Na oko to vypadá hezky, ale po praktické stránce je to nedomyšlené.
Ano,jde odšrubovat, ale dávkovač nestojí na stole. Plastová nádobka je pod kuchynskou linkou a tam může být špatný přístup pro případné doplňování jaru. . A plnit se to má vrchem ,kdy se vysune pumpička a leje se jar.
No já tazatele chápu, srandu si asi nedělá; pokud má tedy dávkovač ze SIKA, tak jak my...ten otvor pro nalití má poměrně malý průměr a když leje Jar tak, že odšroubuje uzávěr koupeného třeba půllitrového Jaru, je problém. Je třeba pouze odklopit krytku a Jar lít pomalu a opatrně, jinak unikající vzduch "vyhodí" část Jaru zpět (na dřez nebo desku, záleží na montáži dávkovače). Další možností je odšroubovat nádobku dávkovače a naplnit ho mimo, následně našroubovat zpět. Ovšem, pokud je k dávkovači dobrý přístup ze skříňky...taky jsem viděl řešení, že dotyčný prodloužil o několik centimetrů (decimetrů) tu vnitřní trubičku a spodní plastovou nádobku umístil na přístupné místo níže do skříňky...první "nasátí" pak trvá déle, ale to jednoduché doplňování...já se "prozatím" trápím s nalévaním shora; až mne to naštve (ale to ještě vydržím poměrně dlouho, není to až takový problém s naplněním, praxi už mám) a odzkouším prodloužení, dám vědět...
Proboha, nic nikam nemusíte lít po kapkách. Normálně odšroubujete vršek a nalijete rovnou z lahve s Jarem, nebo trychtýřem, abyste si nepokecal stůl, kdyby se Vám třásly ruce. Pak přišroubujete zpátky horní část a pumpujete...
Zuzanko, někomu asi dělá dobře, že si z nás dělá srandu. To je jen mírně řečeno. Protože nelze uvěřit, že to tak není.
Pane, máte nějaké zkušenosti s tímto plněním? asi ne... opravdu je tam velký otvor,ale v hloubce už je takové osazení jen s dírkou cca 5-6mm na tu nasávací trubičku. No a když se tah hrkne hustý jar,tak to opravdu neproteče,ba naopak jak píše kolega výše,bublina protačující se ven z nádobky část jaru vytlačí ven a pocintá dřez.Chce to porostě najít ten správný způsob dolévání.
Mám roky něco podobného z Ikei, nádobka je v lince a ven čouhá jen ta tyčka, kousek, co dávkuje na zmáčknutí jar,
do nerez dřezu se vrtala díra. Vyndám ten vrch s hadičkou a naleji jar, hrk to fakt nejde, musíte se dívat zda se nedělá nahoře bublina, lejete z hora a pomalu, bez problémů. Ta nádobka se nevytahuje, odšroubovat a do té díry lít, občas se podívat (otevřu linku ) jak je nádobka plná, ale časem se naučíte kolik tam vleze a už se nedíváte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.