Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava obuvi - vyrovnání podrážky/patníku

Od: karelmeyer* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, netušíte jaká "hmota"či pasta se používá na vyrovnání podrážky / patníku? Nemám na mysli jen přilepení nového kusu gumy, ale když se vám prošoupe podešev nebo patník víc než by snadná oprava podrážky / patníku dovolovala, a je potřeba ten povrch vyrovnat. Ta hmota je třeba vidět v tomto gifu viz odkaz: opravy-obuvi.cz/...

Oprava obuvi - vyrovnání podrážky/patníku

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

před padesáti lety bývalo v každém městě aspoň pět ševců,kteří by si s takovými botami lehce poradili.Dnes takové boty jdou rovnou do koše.Oprava by stála víc ,než nové boty.Už jen za materiál.Do opravy se chodilo s botami o půl roku dříve,než došlo k takové devastaci.Pak oprava byla rentabilní a dokonce ji provedl i šikovný amatér.Podrážka se lepila ševcovským popem nebo později chemoprenem.

JABRAKA

karelmeyer*
hodnocení

Děkuji za váš komentář o tom, jak dřív bylo všechno lepší, ale... ty boty nejsou moje, jedná se jen o ilustrační fotografii, a jde mi o použitý materiál na takovou opravu.

jabraka*
hodnocení

0x

Právě teoreticky by se na boty nalepila podrážka i kramfleky z gumy.Používal jsem gumu z bezpečnostního koberce u elektrorozvodny.(jsou vroubkované)Stará guma se odbrousí a chemoprenem přilepí.Ovšem bohužel,díry na šlapkách opravit nejde.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]