Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Já vám odpovím jako ženská. Takováto úprava je nesmyslná. Tedy pokud nechcete stroj jen jako dekoraci, ale na šití. Protože pokud budete šít, musíte si někam položit celou levou ruku a šitý kus oděvu nebo třeba celou záclonu. Jinak budete ruku celou dobu šití držet ve vzduchu i s celou látkou. Kufříkové stroje mají jinak řešený spodek stroje, a ten lze položit na stůl. Tento "zapouštěcí" stroj nikam nepoložíte. Pokud si necháte odstranit levou část s dvířky, je potřeba si místo toho nechat vyrobit mobilní "podkládací" plochu. A to máte lepší se tohoto stroje vzdát a koupit si rovnou kufříkový. Ida
A doplním, že poctivá Veritaska vám prošije se silnější jehlou i džín, zatímco ty nové mašinky nemají tu sílu. Ale mají kvanta všelijakých vyšívacích a šicích stehů, které ovšem málokdo využije.
Zdravím. Chápu, že stroj se stolkem zabírá víc místa, než chcete. Kdybyste "odpreparovala" stroj s "bedýnkou", kam se stroj ponoří pro uložení, a to celé pak položila na stůl, jako kufříkový, celé vám to na tom stole vystoupí o cca 20cm, a tím místo šití dostanete prakticky do výše očí. Tak šít nemůžete, nic neuvidíte. Lze ale oddělit polovinu stolku s dvířky a nechat si udělat (pomocí nějakých pantů) sklápěcí desku. Našla jsem na internetu, jak to řešil někdo jiný - přikládám.
Vrchní desku uříznout podle červený čáry, ještě lépe kousek za červenou čárou. Směrem doleva. Ale napřed opatrně rozebrat celou levou část. Na prvočinitele.
Při opatrné práci zbudou všechny díly takřka nepoškozený a tudíž půjde levá strana (nebo noha, každý by to pojmenoval jinak), na místo pravý krátký strany.
Nic by se nemuselo kupovat, jen je třeba olepit uříznutou hranu pracovní desky.
Truhláře neznám, ale oddělit od stroje tu odkládací skříňku by šlo poměrně snadno. Skříňku šetrně rozebrat a ponechat její pravý bok. K němu přišroubovat vybouranou levou nohu (desku) stroje. Horní desku přiměřeně zkrátit s kratším přesahem nad přidělanou nohu a začistit hranu přelepením zažehlovací páskou. Otázkou je, kam potom budete dávat šicí potřeby.
Děkuji za pochvalu, ale s realizací Vám nepomůžu, mám to z ruky. Chtělo by to šikovného kamaráda nebo souseda, v nouzi hodinového manžela. A třeba se tu někdo šikovný také najde ...
@idanova má pravdu. Ta uříznutá horní deska by se měla na původní místo připevnit pomocí pantů jako sklopná s podpěrkou.
no když nevíme jak vypadá, tak jak chcete radu? Možná by to šlo, oddělat třeba nohy, možná ne. Foto..
no pokud to chcete zůžit tak jedna možnost tu už padla. Já bych to možná udělal tak, že bych to uřízl těsně u ptravé strany dvířek koupil 2 velká prkna, jedno přidělal ke zbytku stroje a druhé k tomu zbytku skříňky a zužitkovalo by se vše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.