Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šicí stroj zabudovány do stolku

Od: evelinaeva odpovědí: 39 změna:
Dobrý den, prosím o vaše názory a rady ohledně oddělení šiciho stroje od stolku, ve kterém je zabudovaný. Jedna se o stroj značky Veritas, celokovove konstrukce, zajíždí do desky stolu a ta se uzavře. Moje představa je oddrlit větší část stolku a ponechat pouze tu část,kde by stroj byl pod deskou. Mohl by mi někdo doporučit truhláře,ktery by se tímto zabýval? A prosím také vaše názory zda dělat tuhle úpravu na smysl. Děkuji. E.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Já vám odpovím jako ženská. Takováto úprava je nesmyslná. Tedy pokud nechcete stroj jen jako dekoraci, ale na šití. Protože pokud budete šít, musíte si někam položit celou levou ruku a šitý kus oděvu nebo třeba celou záclonu. Jinak budete ruku celou dobu šití držet ve vzduchu i s celou látkou. Kufříkové stroje mají jinak řešený spodek stroje, a ten lze položit na stůl. Tento "zapouštěcí" stroj nikam nepoložíte. Pokud si necháte odstranit levou část s dvířky, je potřeba si místo toho nechat vyrobit mobilní "podkládací" plochu. A to máte lepší se tohoto stroje vzdát a koupit si rovnou kufříkový. Ida

doplněno 19.12.18 19:58:

A doplním, že poctivá Veritaska vám prošije se silnější jehlou i džín, zatímco ty nové mašinky nemají tu sílu. Ale mají kvanta všelijakých vyšívacích a šicích stehů, které ovšem málokdo využije.

doplněno 19.12.18 21:12:

Zdravím. Chápu, že stroj se stolkem zabírá víc místa, než chcete. Kdybyste "odpreparovala" stroj s "bedýnkou", kam se stroj ponoří pro uložení, a to celé pak položila na stůl, jako kufříkový, celé vám to na tom stole vystoupí o cca 20cm, a tím místo šití dostanete prakticky do výše očí. Tak šít nemůžete, nic neuvidíte. Lze ale oddělit polovinu stolku s dvířky a nechat si udělat (pomocí nějakých pantů) sklápěcí desku. Našla jsem na internetu, jak to řešil někdo jiný - přikládám.

evelinaeva
hodnocení

Idanova : konečně odpověď, která mi napoví. Děkuji za tento názor. Tu levou stranu stolu kde se stroj ukryva,respektive tu desku, tedy neodstraním. Jsem objednana zítra k truhlari a budeme to řešit na místě.
Stále mám představu, že by ta deska stolu kam zajíždí stroj, mohla slouzit jako spodek který jste zmiňovala u kufrikove upravy.
idanova*

Mrkněte na odkaz. elektro.hyperinzerce.cz/...

hodnocení

3x

Vrchní desku uříznout podle červený čáry, ještě lépe kousek za červenou čárou. Směrem doleva. Ale napřed opatrně rozebrat celou levou část. Na prvočinitele.

Při opatrné práci zbudou všechny díly takřka nepoškozený a tudíž půjde levá strana (nebo noha, každý by to pojmenoval jinak), na místo pravý krátký strany.

Nic by se nemuselo kupovat, jen je třeba olepit uříznutou hranu pracovní desky.

doktpr365*
hodnocení

2x

Těžko doporučit truhláře ,když nevíme od kud jste. Jinak lze dokoupit kuřík pro tento stroj.

sici-centrum.cz/...

evelinaeva
hodnocení

Omlouvám se- jsem z Prahy 10.
Děkuji za ten odkaz na kufřík. E.

hodnocení

2x

Truhláře neznám, ale oddělit od stroje tu odkládací skříňku by šlo poměrně snadno. Skříňku šetrně rozebrat a ponechat její pravý bok. K němu přišroubovat vybouranou levou nohu (desku) stroje. Horní desku přiměřeně zkrátit s kratším přesahem nad přidělanou nohu a začistit hranu přelepením zažehlovací páskou. Otázkou je, kam potom budete dávat šicí potřeby.

evelinaeva
hodnocení

Kimba - děkuji moc za dobře zpracovanou odpověď. Tato úprava byby byla pro mě ideální. Zbývá jediné : kdo by ji dokázal zrealizovat. Vzhledem k určité znalosti věci jako u jste projevil, nemohla bych vás oslovit i v tom provedení? E.

Děkuji za pochvalu, ale s realizací Vám nepomůžu, mám to z ruky. Chtělo by to šikovného kamaráda nebo souseda, v nouzi hodinového manžela. A třeba se tu někdo šikovný také najde ...

@idanova má pravdu. Ta uříznutá horní deska by se měla na původní místo připevnit pomocí pantů jako sklopná s podpěrkou.

hvfd
hodnocení

2x
Za to, co dáte truhláři, budete mít půlku nového siciho stroje.
evelinaeva
hodnocení

Myslíte, že za 200kc, které jsem dnes zaplatila truhláři, bych měla půlku nového siciho stroje? Těžko.že.

111®
hodnocení

2x

oddělit buď podle červené nebo žluté

Šicí stroj zabudovány do stolku

111®
hodnocení

1x

tak kde je ta slíbená fotka?

evelinaeva
29.12.18 03:30
hodnocení

Šicí stroj zabudovány do stolku #2
evelinaeva
hodnocení

Zdravím. Měla jsem pocit, že už to nikoho nezajímá, tak se omlouvám a fotku posílám.
Šicí stroj zabudovány do stolku #3

Vida! Dobře to stolář udělal. *palec*

S tímto řešením truhlář moc práce neměl. Díky za obrázek, může inspirovat i někoho dalšího !

hodnocení

0x

Jak vypadá stolek? dejte víc informací... Tento?

evelinaeva
hodnocení

Není slapaci, je to elektricky stroj. VAle v podstatě ten stolek se dost podobá. Kromě spodních slapadel, ty tady nejsou. Bohužel fotku nemám. Děkuji.

hodnocení

0x

Já bych navrhovala, abyste se zašel podívat do obchodu, jak je řešen kufříkový šicí stroj. Tam vás určitě napadne řešení.

evelinaeva
hodnocení

Děkuji za návrh. Prvním krokem k němu musí ale být truhlar. Oddělit větší část stolku.

111®
hodnocení

0x

smysl nemá kupte si kufřík, jestli máte za záměr udělat ze stolního kufříkový

evelinaeva
hodnocení

Nemám v úmyslu stroj předělávat na kufrikovy. Takže odkaz na kufříky není zajímavý. Mým cílem je zmenšit stolek. Dotazovala jsem se na smysl této úpravy proto,abych se ujistila,zdá to je reálné.

111®
hodnocení

0x

no když nevíme jak vypadá, tak jak chcete radu? Možná by to šlo, oddělat třeba nohy, možná ne. Foto..

evelinaeva
19.12.18 12:11
hodnocení

Šicí stroj zabudovány do stolku #4
evelinaeva
hodnocení

Tady je fotografie stolu ve kterém je zabudovaný sici stroj Veritas. Ten stůl bych chtěla zmenšit.

hodnocení

0x
Chápu to správně, že tu levou stranu chceš uříznout?
Máš nějaký jiný vhodný místo, kam si budeš dávat nitě, nůžky a podobný věci?
Jinak, pokud to má k něčemu vypadat, musí to mít truhlář v dílně a pokud si myslíš, že to bude za pětistovku, tak se hluboce mýlíš.
evelinaeva
hodnocení

Jenyk: ja děkuji za vaše obavy ohledně ceny.možná byste to mohl nechat na mě. Žádala jsem radu technickeho rázu. Kam budu dávat jehly a nite také nevidím jako problém.
To nejsou obavy, jen jemné upozornění.
Ale asi ti nezbude nic jiného, než se rozhlédnout v okolí po truhlářství.
Doma má koleně, bez vybavení to rozhodně nedoporučuji jakkoliv upravovat.
evelinaeva
hodnocení

Jenyk : ani by me nenapadlo delat úpravu doma a na koleni. Hned v první žádosti jsem se ptala zda mi nekdo z vás muze doporučit truhláře. Asi jste to nečetl.

111®
hodnocení

0x

no pokud to chcete zůžit tak jedna možnost tu už padla. Já bych to možná udělal tak, že bych to uřízl těsně u ptravé strany dvířek koupil 2 velká prkna, jedno přidělal ke zbytku stroje a druhé k tomu zbytku skříňky a zužitkovalo by se vše

evelinaeva
hodnocení

111 : Děkuji za nápad. Zdá se mi dost dobrý,, nicméně uplne jasný mi to není. Myslíte ze by se dal vložit jednoduchý nakres? Děkuji. E.

isteron
hodnocení

0x

Ja by som doporučoval oddeliť podľa žltej čiary. Bude to jednoduchšie. Ináč skúsený kutil, alebo stolár by to hravo zvládol. Ak nemáte blízkeho známeho, treba dať inzerát, do nejakých novín.

evelinaeva
hodnocení

Chtěla bych všem poděkovat za pojednání toho mého problemu se stolkem. Zítra mám domluveno u truhláře, že se s tím seznámí a najde řešení. Když bude úspěšný, dam sem informaci jak to tedy dopadlo. E.

111®
hodnocení

0x

tak jak to dopadlo?

evelinaeva
hodnocení

Zítra si vyzvednu sici stroj, který bude položeny na pevné desce odříznuté z toho původního stolku. Deska bude mít zdvizený rantl kolem dokola. Truhlář tedy odřízne horizontálně vrchní desky stolku na pravé straně. Ostatní části stolku půjdou pryč. Tím se zbavim nehezkého a těžkého kusu nábytku co se nikde ani nevešel. stroj s deskou bude položeny na pracovním stole. Pokud to líčím nesrozumitelne, což je mi podobné, vyčkejte na zítřek až bude hotovo a dám sem fotky..

111®
hodnocení

0x

Tak to je oštucovaný pěkně. A co zbytek, také nějak využit?
Jinak díky za foto.

evelinaeva
hodnocení

Zbytek jsem nevyužila. Jsem ráda, že je z domu. Tenhle typ se mi do bytu nehodí ani rozměrem ani stylem. Děkuji znovu všem za náměty a nápady. A v novém roce samé chytré rady. A pevné zdraví!
E.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]