Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit brýle

Od: kuba91 odpovědí: 14 změna:

Ahoj, jenom otázka, mátě někdo zkušenost s opravou takto rozbitých brýlí? Bohužel tu část co se uštípla nemám :( Tak třeba nějak nečím oblepit sklíčko, aby tam drželo? V optice mi dnes rekli, ze to neopravi.. jedna starsi pani na Suchdole v Praze, tezko rict, zda by to jinde zvladli, ale mam obavu, ze ne :(

Díky moc

Jak opravit brýle
Jak opravit brýle #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Opravit to tak aby to nebylo vidět a trochu to vypadalo k světu a moc to nestálo bude nadlidský úkol
Přesto bych to skusil asi takto:
Sehnal bych si brčko černé barvy co se snim pije třeba limonáda - to s větším prúměrem a kvalitní lepidlo třeba Bizona a horkovzdušnou pistoli
Říznout brčko na míru za pomoci horkovzduchu natvarovat pak bych ten kousek vyplnil lepidlem a nasadil do puvodního rámečku
Než to zaschne nezapomenout nasadit a zalepit sklo
Pak to jen nechat vše zaschnout
Bude to práce pro modeláře kdysi sem neco podobnýho dělal ale pán nosil ty brýle pouze v práci na dílně

jabraka*
hodnocení

1x

Brýle bych upnul do přípravku s tvarem obroučky a tavnou pistolkou bych nanesl chybějící plast.a spojil okraje rámečku.Druhá možnost je vlepit vteřinovým lepidlem do rámečku sklo a ten upadlý kousek domodelovat čímkoliv.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

Koupit nové brýle. Jestli nejsou peníze, tak vlepit třeba epoxidem. A nebo objednat nějaké brýle od číňanů aliexpress.com/....

kuba91c
hodnocení

Od těch číňanů bych to i bral, ale bez šance trefit, aby tam šly ty sklíčka.. :(

rv*

No pokud jsou na obou očích stejné dioptrie, tak číňani dodávají za pár korun obruby včetně dioptrických skel. I tady se prodávají - ale snad jen ve verzi na čtení.

hodnocení

0x

Opravit si neumím představit, zvlášť když nemáte upadlou část. I nové obruby bude trochu problém,aby se mohla použít skla, v optice Vám určitě poradí. Koupit nějaké obyčejné a vyměnit skla by byl taky problém,zase kvůli velikosti skel,/ budete zřejmě muset hledat menší obruby / , tak to vidím , že jedině optika a podívat se po jiných podobných obrubách.

hodnocení

0x
Kolik máte dioptrií? Skla s nízkým indexem lomu do 2.5 dioptrie stojí v Číně 13 a pěkné obroučky 7 dolarů takže profesionálně vyrobené brýle máte za méně nez 450.- Kč Za kolik si myslíte že by vám to opravila optika?

kuba91
hodnocení

Mam tam i astigmatismus, bohuzel na obou ocich, takze to neni sranda trefit.. Jinak dioptrie bejvávaly mezi 1 - 1,5, ale tuším, že už to může jít ke dvěma, pač už jsem v těch brýli prd přečet (je to na dálku, řídit teď nelze vůbec)

No nedá se nic dělat, skočím si asi na oční a nechám si napsat žádanku na nové a budu hledat tu nejlevnější variantu.. Teď před Vánoci jsem prostě vyždímán :(

olinl
Kupte vteřinové lepidlo za cca 15 Kč, naneste na vnitřní obrubu/obroučku a vložte sklo. Nad horkým radiátorem chvíli držte nebo stáhněte šikovně izolepou a nechte chvilku na radiátotru zatvrdnout lepidlo. Jako dočasné řešení do zakoupení nových brýlí je to nejlevnější varianta.
Jak píše Totak... Nechte si u očního změřit zrak a napsat nový recept.
Potom navštivte stránky www.zennioptical.com a vyberte si brýle které se vám budou líbit.
Skla vám udělají přesně podle toho receptu a včetně dopravy a skel to bude stát už od 17usd. Samozřejmě když si vymyslíte nějaké speciality, tak to bude dražší.
Jinak dodání 2-4 týdny.
sollik*

Buďte v klidu. Než se dostanete na oční a než Vám nové brýle vyrobí bude dávno po Novém roce, takže si budete moct pořídit lepší brýle než ty nejlevnější. Jestli je nosíte celodenně nevyplatí se šetřit. V optikách se dá vychytat akce, např. já koupil Carerry v Gradoptical s 50% slevou - pohodlnější brýle jsem ještě neměl.

Takže jak radí i ostatní - nyní slepit kvalitnějším vteřiňákem ať můžete řídit a pak pořídit nové.

hodnocení

0x
Já bych to tedy udělal jinak, než většina rádců. Skla máte neporušená, tak se pokuste sehnat zcela stejné obroučky jako jsou ty prasklé. Vložit do nich potom skla bude otázkou pár korun a jinak budete platit pouze obroučky.
Pokud to nejsou extra staré brýle, tak by to neměl být problém.

Mě dělal brýle tenhle Číňan aliexpress.com/...

Když si sjedeš dolu, jsou tam patery obroučky podobného "bakelitového"tvaru. Když si je rozklikneš, máš v popisu i rozměry. Samozřejmě ti nikdo nezaručí, že skla by přesně pasovaly, takže by bylo lepší od něj koupit kompletní brýle. Ofotit mu předpis od doktora a upozornit na ten astigmatismus. On už poradí volbu skel a nabídne cenu.

Ty obroučky samotné nestojí ani stovku, takže se skly bys se furt udržel kolem pětistovky.

Tady má čočky aliexpress.com/...

Za speciální úpravu čoček si počíta 5dolarů

kuba911
hodnocení

0x

Tak už je to fuk, ja ty bryle slepil v praci izolepou, takze provizorne drzely pekne, ale na dalsi party o vikendu, jsem je někde nechal a ztratil je kompletne.. obepsal jsem vsechno mozny a proste se po nich slehla zem.. je to skoda, pac mohly bejt rezervni a jen prece, staly me cca 4500Kč... :(

4.1. by mely byt nove bryle, co jsem si objednaval, obrucky v akci za 400Kč, ale ty zasrana skla, ktere jsem si nechal dat uplne nejzakladnejsi, bez zadnych uv filtru, uprav pro ridice nebo zuzeni (ktere do me tlacila neskutecnym zpusobem, prej budou tluste) a i tak to stejne stalo zase 4000Kč... Peklo fakt.. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]