Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehké, mobilní lešení

Od: lidus* odpovědí: 18 změna:

Vážení rádcové, prosím o pomoc.

Hledám na nettu a přiznávám se, že tomu nerozumím a také mě už hledat nebaví. Od manžela mám úkol do jara sehnat LEŠENÍ-lehké,co sám složí, mobilní, s kolečkama aby s ním mohl pojet, levné, okap je ve výšce 5,7m a tak lešení min. 425cm. Moc prosím o odkaz na stránky kde objednám. Děkuji Liduš.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zifa 622,

lavel.cz/...

cenu Vám řeknu po novém roce. Klidně u mne koupíte.

lidus*
hodnocení

Dobrý den pane Milane. Já věděla, že na zdejší rádce je spoleh. Jak budete vědět cenu, prosím, dejte vědět. Liduš.

22. 950, - +dph.

milon

622 bude pro tazatelku nízké, chce prac. výšku 5,7m, čemuž odpovídá typ 624.

milion, sice předpisově máte pravdu, ale to je cena úplně jinde, páč musí být vzpěry, široký podstavec. Šikovný člověk to udělá i ze 622, jen nemá zábradlí nad boky.

asd1

To už dost zavání akrobacií ;) Pro někoho staršího kdo po lešení neběhá denně bych volil určitě 624...

Pokud na to nebudou love, tak by šlo udělat ze dřeva... Může to být i skládací ala Haki - profil dřevo a udělat kování.. 4 díly = dvě čela a dva boky které se jen nasadí.. Čelo dvě stojky, dvě příčky a zavětrování; boky dva rýgle /fošny nastojato/ ca 1,5m nad sebou, příčky (svisle) a zavětrování.. Složité by to nebylo a šlo by to to levně jednoduše, jen mít čas... Klidně na tom můžou být i ty kolečka s brzdou, nebo jedno čelo kola a druhé pevné nohy (těžké to nebude tak to nadzvedne a odtáhne i jeden člověk). Kování na spojení např. vratové panty z plocháče - nasadí se to jako vrata, může být i zajištění proti rozpojení (silný vrut - vyšroubuje se a pant nahoru nemůže).

Lepší je koupit hotové hliníkové kvalitní = ca 50k? Šlo by i půjčovat (na kauci) a za pár let by se zaplatilo... Pokud to nikdo nešlohne z kůlny..

hodnocení

2x

Co je to za chlapa, který nechá technické věci okolo domu, řešit manželku? Údržbu kolem domu vždy řeším já. Maximálně se poradíme o důležitých věcech.

Co tohle. nebo tohle.

lidus*
hodnocení

Ferax chlap nemá čas sedět u nettu a hledat, já nedělám nic jelikož z inv. vozíku mi jde nejlépe to sezení, dostanu zadání a hledám. Z žebříku to jistě jde, jen pro vaši představu, okapů na chalupě je cca 180m a na sýpce jsou v mnohem větší výšce.

OK. sorry a ožebříku jsem nemluvil. Dal jsem vám dva příklady lešení. Mám podobné a funguje bezvadně.

lidus*
hodnocení

Ferax dum.bazos.cz/... Manžel zajásal, cena příznivá jak ho pustím na PC jde to studovat.

lidus*
hodnocení

Cena super, výška nedostatečná.

Třeba by nebyl problém kousek dokoupit, je to přeci skládačka. Když budete znát výrobce, nebude problém.

hodnocení

0x
Za ty prachy co lešení stojí, bych si buď někoho najal, nebo to udělal z žebříku... Pochybuju, že se tím budete živit aby mělo smysl lešení kupovat.
jabraka*

Ze dvou skládacích žebříků se taková" koza" pod okapem složí a pak se použije až za dva roky.Přijde to bratru za 3000.tuzemské měny.

JB

lidus*
hodnocení

Všem díky, budu hledat dál a třeba narazím na nějaký bazar aby byla cena nižší. Kdo něco ve výšce z žebříku dělal, ví, že to není snadné, dostanete kousek, dolů, posunout žebř a nahoru. Jeden rok měl manžel lešení půjčené a byla to práce prý luxusní, ovšem i to zapůjčení není zadarmo a tak chtěl mít lešníčko na chalupě své. Nevýhoda zapůjčení je i ta, že platíte den a on vám proprší.

Rozhodně vím co obnáší práce že žebříku... Postavil jsem bez lešení celý barák a šlo to. Takže na nějakou práci na okapu rozhodně lešení nepotřebuju.
.
Jinak by mě zajímalo, jaké dva "skládací žebříky" udělají kozu vysokou 4,5m...
Lehké, mobilní lešení
asd1

Tak ono to jde i bez toho žebříku, třeba z lana ;) Ale to sem nepatří, jasné je, že lešení je výrazně pohodlnější i bezpečnější. Ne každý je vopice a nemá problém v 6m něco montovat... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]