Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí výtah

Od: alekos odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chystám se na výstavbu svého druhého domu. Pozemek jsem již koupil, je mírně ve svahu. Představa je o třech patrech, včetně garáže pro 4 auta.První obytné patro bude začínat na úrovni země a nad vjezdem do garáže bude terasa, nad tím bude následovat další patro.

Teď k otázce. Plánuji umístění výtahu v hydraulickým pístem uvnitř budovi. Má zde někdo takový zkušenosti s domácím výtahem? Jaký je nejlepší výrobce? Všechny montážní firmy mi trvdí jako nejlepšího výrobce jinou firmu a chtěl bych to nejlepší. Díky!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

3x
To se asi budeš muset nejdříve poradit s projektantem...
Jak chceš vybírat firmu na výtah,když to ještě nemáš ani nakreslené...
Máš milión na ten výtah?
alekos

Peníze jsou ten nejmenší problém. Počítám se stavbou a vybavením mezi 20-30mil.
Od projektanta, který bude stavbu zastřešovat mi bylo řečeno, že musí vědět aspoň orientační rozměry výtahové šachty aby byl schopný teprve kreslit.

Jestli projektant tvrdí, že potřebuje znát alespoň orientační velikost šachty, aby mohl kreslit, tak ho vyměňte, neb aby to k něčemu bylo, tak musí mít rozměry zcela přesně.
Ale projektant by ten výtah měl navrhnout sám, resp. by Vám měl být schopen předložit několik variant. A ne že se investor bude ptát po webech.
matesj
Asi moc projektantovi nezaplatil,když se ptá zadarmo na poradně...za 30mil.barák...u nás postavili za 150mil.termály...
krtek66

asi tak nějak...pokud projektant neví, tak ho vyměňte...to bude břidil...normy jsou dávno dané..to má nosit v palici nebo vědět kde najít

alekos

To co chce vědět projektat, to už je vedlejší. Mě osobně šlo hlavně o to abych si vybral nějaký výtah, nejlépe prosklený a hlavně aby se mi líbil. Vybrat sériovou kabinu, je zbytečné ji dělat na zakázku. Jakmile budu vědět alespoň výrobce, dá se již pracovat na nějakém návrhu šachty a pak na celkovém projektu.

Podle kladných referencí nejspíše zvolím Schindler.

krtek66

no hlavně nebrat Vymyslického..

Když jsem poptával výtah, sice jiný, vystupování zástupce firmy Schindler mi přišlo nejlepší. Ale vše je o prioritách Vašeho výběru.

Prosklený se velice přehřívá a musíte ho v létě chladit.

alekos

@milancukrar Výtah bude situovaný uvnitř domu, takže se přehřívat určitě nebude.

Díky na připomínky. Nejdříve oslovím tedy firmu Schindler, pak se uvidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]