Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik bude stát nová elektroinstalace?

Od: renitcek* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,kupujeme dům,kde chceme komletně rekonstruovat elektřinu.Dům je z roku 1955,a je původní.Nevíte někdo kolik bude stát materiál včetně práce?Díky R;)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pozvěte si domů stavebního technika, ten vše s Vámi probere a ocení.

bambi*
hodnocení

2x

Dobry den, ja jsem v zari delal komplet rekonstrukci elektroinstalace v byte v Praze ( z roku 1950 ), ktery ma 78 m2. Celkova cena byla 28.000,-. V cene bylo dohromady 42 zasuvek a vypinacu, 530 metru kabelu, pojistkova skrin vcetne jisticu, revize a prace.

alf*
hodnocení

0x

těžká otázka, jak je dům velký, co všechno si vymyslíte, tak něco mezi 40-100 tisíci bych počítal.

ferda1954*

Alfe : metrkabelu už nestojí tři koruny.Dnes již nejsou ani krabičky za pět korun.Ještě před deseti lety jsme stáli na okraji cenové propasti a pak jsme udělali rázný krok kupředu.Doby kdy se dal vypínač koupit za třicet pět korun jsou dávno pryč.Zásuvka přes sto korun vypínač přes sto korun jističe .A tak bych mohl pokračovat do svého vysílení.

alf*

nevím jak stoupají ceny v elektru, ale já komplet, včetně nového přívodu ze sloupu, skříně pro elektroměr, rozvodů patro plus sklepy včetně sekání všech sliců pořídil někdy před osmi lety asi za 55. Pokud se ceny pohybují podobně jako v sortimentu v jakém se pohybuji tak dnes materiál levněji, práce bude dražší tak by to vyšlo počítám tak zhruba stejně. Jo ještě mi dělal rozvody na TV a telefon.

toni*

1 m plochého kabelu 3x1,5 stojí 12,50 Kč. V roce 2005 jsem dělal výměnu el. rozvodů. Mám dům o 3 podlažích a 133,4 m2. Hodně jsem si udělal sám - vysekat drážky na kabel, zásuvky, vypinače a do kuchyně rozvodovou skříňku, položit kabel, zasádrovat a zazdít. Elektrikáři mě všechno odborně zapojili, spotřeboval jsem 250 m kabelu, ale včetně osvětlení zahrady. Materiál a práce mě stála 48 000.- Kč včetně jističů a proudových chráničů. Elektrikáři mají svoje dodavatele a od nich nakupují materiál za zvýhodněné ceny. Záleží, zda i vám dají slevu.

renitcek*
hodnocení

Díky za odpověd.Dům je velký 80m2 obytné plochy.Je po staré paní a ke kompletní rekonstrukci.Je třeba tam ještě provést výměnu podlah,vodoinstalace,a topení.Jsou tam sice vafky na plyn,ale ty nechceme.Uvažovali jsme o kotli na plyn +radiátory.pak do kuchyně jen pod dlažbu (cca 5m2)a koupelny 7,5m2 podlahové topení.A pak ještě do zálohy malé krbové kamínka na dřevo.Poradíte mi cenu i těchto rekonstrukcí.A čím vlastně začít,podlahou nebo elektrikou?Díky všem za odpověd:)

ferda1954*

Dvěstěpadesát metrů kabelu na tři patra je dost málo to nemáte moc okruhů.

ferda1954*

Tak ceny se nepohybují jako ve vašem sortimentu.Ceny jdou nahoru uznávám , že i kvalita jde nahoru.

xoxoxo
hodnocení

0x

Já to vidím tak na 4 miliony za destrukci technické památky. *smich*

ferda1954*
hodnocení

0x

Ví to spousta lidí ale neřeknou vám to protože nevědí jak je váš dům velký kolik metrů krychlových má členění místností a tak dále.Nezadal jste ani počet místností ani poschodí.Napíšu vám odhad asi 300.000,-kč dotoho bych se vešel i s několika patry.

jabraka*
hodnocení

0x

K přestavbám budeš určitě potřebovat stavební povolení.My v současné době rekonstruujeme chalupu na Šumavě a projekt elektropřípojky a domu nám dělá specializovaná firma z Klatov.Zajistí i revizi.

g-projekt.cz/...

JABRAKA

stavební povolení netřeba, stačí ohláška a jen na něco.

ladislavtikal*

ne Šumave? a kde? jestli se muzu zeptat

ladislavtikal*
hodnocení

0x

popravde je nejlepsi kdyz drazky na elektriku a tak si udelate sam a on prijde a jen natahn kabel a zasuvky a tak jinak si pocitaj hromadu penez za vysekani je fakt kde budete delat nove omitky tak mate o praci min a jestli mate znameho elektrikare tak to vemte na nej nejlepe se s nim domluvit bez dane aspon at mate usetreno nebo pres znameho jako melouchem a nejakou kačku mate doma

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]