Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geberit duofix

Od: jan01 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.. Momentálně obezdívám geberit a chtěl jsem se zeptat, jestli je nutné nějak vyzdívat dutiny- jsou tam dva obdelniky v rámu nad a pod odpadní rourou. problém je že tam mam odpadní trubky a už mi tam vyjdou jen dva kousky ytongu,, nebo to nemá smysl řešit? geberit přezdím ještě 50mm ytongem.. Když se na to podívám tak přemýšlím, když bude za tou 50kou dutina a pak v tom místě bude namontovaná mísa, jestli nemůže pak prasknout.. nebo je to blbost, a není se čeho obávat? děkuji,

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cernylysak
hodnocení

0x

Důležitý je, aby byly podezděný šrouby na přidělání mísy, ty nesmějí mít možnost pružit.

Kolem odpadu to není potřeba, tan je přichycen ke konstrukci, ale pod odpadem se pak ta mísa opírá o obklad a ten by mohl prasknout, tam už to zase potřeba je.

jan01
Diky za odpoved. V instruktaznim videu davaji jen sadros. Mam to tam trochu slozitejsi protoze mam vedeny odpad z pracky pod odpadem z geberitu.
Geberit duofix
jan01
Podezdim tedy pricku ve ktere jsou zavitovky zespod i zezadu. Diky

hodnocení

0x

Když mi instalovali WC, měli k tomu nějaké polystyrenové výplně. Ty vyhodili a ytongem vyzdili všechno, co se jen vyzdít dalo. Prý se jim už stalo, že se WC vyrvalo ze zdi díky různým pnutí. Po cca. 10ti letech s WC nemám problém. Možná jen to jen zbytečná práce, ale rozhodně lepší, než po pár letech hledat podobné obklady a opravovat stěnu.

cernylysak
hodnocení

0x

Stačí před konstrukcí, aby mísa při zatížení nepružila, stačí v tom itongu, ale musejí být napevno, aby to nepružilo směrem ze zdi a ani dolu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]