Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad přetéká z kuchyně do vany

Od: marek187 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Býdlím v býtě a nedavno pode mnou začali dělat nový byt a od te doby co dodělali na chodbě prádelnu jsem začal mít problémy s vodou a odpadnem. Voda mi neteče ani z daleka tak tepla jako předím a skoro se neohřívá (revize kotle proběhla letos v říjnu) a hlavně teď když umývám nadobí v kuchyní tak mi ta voda začne vytékat nahoru odtokem ve vaně i se vším co šlo dolu dřezem. Objevuje se i zápach v koupelně čas od času který smrdí buď jako plyn nebo jakoby někdo právě použil záchod, nevím jestli do té vany už jdou i věci ze záchodu ale když zpláchnu tak ve vaně voda nahoru nejde. Myslím že z kotle to nepůjde když revize proběhle nedávno. Dokud tam ta prádelna nebyla tak žádný z techto problému nebyl. Tak nevím jestli je to něco co udělali oni nebo jestli je problem u mě v bytě že mám třeba ucpany odpad nebo tak něco. Zkusil sem vyčistit odpadny Fredym a následně zvonem ale efekt žádný. Nenapadá někoho co by to mohlo být?

Předem děkují za jakoukoliv odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obě věci spolu nesouvisí.

Teplá voda může být chladnější z důvodu, že pod vámi není dostatečně zaizolované přívodní potrubí a voda chládne. To mohlo být způsobeno změnami na instalaci souvisejícími s bytem pod vámi a prádelnou.

Odpad je zřejmě ucpaný v části zaústění do hlavní stupačky. WC je připojeno samostatně silnější trubkou, odpady od dřezu a vany samostatnou slabší. Pokud je zaústění do stupačky za vanou a toto se ucpe, pak vám voda z dřezu "naběhne" do vany. Pokud pak pomalu odteče, je průchod do stupačky zanesený, ale ucpaný úplně není. Smrdí zahnívající část nánosu v potrubí. Zkuste napustit vanu plnou vřelé vody a pak odšpuntovat výtok. Ale pomoc bude zřejmě pouze rozdělat pod vanou sifon, dostat se na rouru od vany do stupačky a protáhnout pořádně perem. A "chemie" na to asi už taky stačit nebude. Přes sifon ve vaně pero do potrubí nedostanete. Pokud si na to netroufnete, pozvěte instalatéra.

spok
hodnocení

0x

Na teplotu vody je nějaká norma ,že musí být teplá 40-50 (nevím přesně) . A není li , pak je potřeba kontaktovat správce domu. A s tím odpadem nemáte fotky?

hodnocení

0x

Celkem jasné (žádné foto vody ve vaně není potřeba *bzum*), je přicpané odpadní potrbí. Souviset s uvedenými pracemi to pravděpodobně bude. V tom případě je čištění jakouloliv chemikálií, či zvonem bezpředmětné. Mohlo by (ale nemuselo) pomoct protažení dlouhým pérem. Je-li byt Váš, řešte s majitelem sousedního bytu, bydlíte-li v pronájmu, řešte s Vaším pronajímatelem bytu (pro správce domu v tom případě nejste partner a bavit se s Vámi nemusí (ale múže).

Chladnější voda s tím souviset nejspíš nebude.

lidus*
hodnocení

0x

Problém jsme vyřešili tak, že manžel vyčistil oba sifony. Ty práce na jiném bytě na to vliv nemají u nás nikdo nic nedělal. Na odpady používám louh ale nestačilo to, musely se rozdělat a vyčistit.

lidus - Při ucpaných syfonech by sice voda špatně odtékala, ale nevracela by se z dřezu do vany. Problém je někde dál, ve společné části potrubí, takže práce při přestavbě vedlejšího bytu na to velmi pravděpodobně vliv měly. Zvlášť, když šlo o přestavbu bývalé prádelny.

lidus*

To je možné ale mě se voda z kuchyně vracela do vany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]