Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěsný lustr - jde zkrátit šňůra?

Od: martin12* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, zaujal mě závěsný lustr, ale udávají výšku 60 mm, což je pro náš případ moc. Lze tu šňůru zkrátit (třeba jen na 5 cm) a popř. jak? Jestli se namotá pod ten horní kryt, tak mám obavy, aby se vešla s kabely, čokoládou a lustrhákem. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ja už to dělal vyhákneš kabel z toho závěsnýho oka
Zkrátíš na potřebnou dýlku a znova odizoliješ jednotlivé kablíky tak aby šli zpět zapojit do svorkovnice
Pokud by bylo třeba zaizoluješ
Nic na tom neni
Namotávat přebytečnou dýlku kablíku se mi neosvědčilo byl problém to do tý plastový krytky nacpat a u stropu to nevypadalo nejlíp

111®
hodnocení

1x

no jak, ustřihneš, znovu odizoluješ a zajistíš proti vytržení a pak jen zapojíš

hodnocení

1x

Můžete zkrátit bez problémů. Je jedno z které strany. Kabel ustřihnete, pak odholíte izolaci tak, aby se objevily jednotlivé vodiče, odříznete izolaci na jednotlivých vodičích v délce potřebné pro zapojení. Ideální je, když na vodiče nasadíte patřičné dutinky a zmáčknete kleštěmi. Když nemáte dutinky, stačí konce přeletovat, aby se vodiče netřepily. No a pak opět připojíte, tak jako to bylo původně.

hodnocení

1x

Doplním dabel...pokud tam máte toto uchycení, stačí kabel zkrátit protažením oky (nechat tak, jak to je protaženo), odpojit svorkovnici, odstřihnout nepotřebnou část, odizolovat podle původního a znovu zapojit do svorek...a následně už jen zapojit na stropě...tak to dělám já...a mnoho dalších

hodnocení

0x

Nemusíte hned kabel stříhat. Když namotáte 60 cm kabelu jako cívku přes 3 prsty, jsou to jen 4 závity (vyzkoušeno na šňůře od žehličky). Takovou cívku snadno namáčknete do stropní misky závěsu. Kousek kabelu před výstupem z misky omotejte izolačkou, aby měl větší průměr než otvor v misce a nešel z ní vytáhnout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]