Nejste přihlášen/a.
V domě, který budu kupovat (je to dům prakticky nově postavený kolem roku 2000 - projekt je z roku 1999, dokončení kolem roku 2005) má dřevěná eurookna s dvojskly, ale co mě zarazilo, tak okna nemají žádná těsnění. "dosedá" tam pouze dřevo na dřevo, rovnou plochou na rovnou plochu. Je tohle normální? Opravdu se to tak běžně v té době dělalo?
Zajímá mě, jestli je nějaká možnost dodatečně okna utěsnit, nebo mám rovnou přemýšlet o jejich výměně. Nejsou tam žádné drážky pro těsnění, jen samé rovné plochy (přirovnal bych to k vnitřním dveřím, je tam jen vnější a vnitřní dosedací plocha, jinak nic).
Díky
To budou ošlehnutá eurookna. Jednou jsem něco podobného viděla.
U starých špaletových oken také bylo pouze dřevo na dřevo.
Jinak bych okna neměnila, ale existují firmy, které vyfrézují drážku a vtlačí tam těsnění, které ta okna dokonale utěsní. Mají i větší těsnění do vchodových dveří. komplex-stineni.cz/....
Normální to určitě není, eurookna mají běžně 2 x těsnící profil, pasiv mívá i 3.
Zkuste to nafotit, nějaké silikonové těsnící profily by tam možná šly doplnit, ale je spíše otázka, proč někdo takhle vyrobil okna. I když je pravdou, že v těch letech se snažil dělat ,,eurookna´´ kde kdo a výsledky byly mnohdy tristní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.