Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná eurookna - bez těsnění

Od: mikihans® odpovědí: 7 změna:

V domě, který budu kupovat (je to dům prakticky nově postavený kolem roku 2000 - projekt je z roku 1999, dokončení kolem roku 2005) má dřevěná eurookna s dvojskly, ale co mě zarazilo, tak okna nemají žádná těsnění. "dosedá" tam pouze dřevo na dřevo, rovnou plochou na rovnou plochu. Je tohle normální? Opravdu se to tak běžně v té době dělalo?

Zajímá mě, jestli je nějaká možnost dodatečně okna utěsnit, nebo mám rovnou přemýšlet o jejich výměně. Nejsou tam žádné drážky pro těsnění, jen samé rovné plochy (přirovnal bych to k vnitřním dveřím, je tam jen vnější a vnitřní dosedací plocha, jinak nic).

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dlouhaparcela
hodnocení

2x

To budou ošlehnutá eurookna. Jednou jsem něco podobného viděla.

U starých špaletových oken také bylo pouze dřevo na dřevo.

Jinak bych okna neměnila, ale existují firmy, které vyfrézují drážku a vtlačí tam těsnění, které ta okna dokonale utěsní. Mají i větší těsnění do vchodových dveří. komplex-stineni.cz/....

hodnocení

Díky. U starých oken ano, proto mě zaráží že to vidím u nových. Zkusím to ještě pořádně prozkoumat a pak se uvidí.

hodnocení

0x
Jsou to opravdu eurookna? Nejsou to nějaký zdvojený, nebo něco podobného?
Dej fotku. Uvidíme víc.
hodnocení

Bohužel fotku nemám, ale až se tam dostanu, určitě udělám.

hodnocení

0x

A mají nějaký problém?

hodnocení

To nevím, proto se ptám, zda je to normální, u nových oken.

hodnocení

0x

Normální to určitě není, eurookna mají běžně 2 x těsnící profil, pasiv mívá i 3.

Zkuste to nafotit, nějaké silikonové těsnící profily by tam možná šly doplnit, ale je spíše otázka, proč někdo takhle vyrobil okna. I když je pravdou, že v těch letech se snažil dělat ,,eurookna´´ kde kdo a výsledky byly mnohdy tristní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]