Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linecké těsto se roztéká

Od: jirinaa* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

nedaří se ni pečení lineckého cukroví, přesto, že jsem vše udělala a těsto vypracovala přesně podle receptu. Kde dělám chybu?

doplněno 14.12.18 13:49:

Přikládám recept : 600g hladké mouky

400 g másla

200g cukr moučka

4 žloudky

Vanilkový cukr,citr. kůra, marmeláda na slepování.

Tak jsem vše použila i já. Těsto jsem měla od předešlého dne v ledničce a před děláním curoví jsem je vytáhla půl hodiny předem.

doplněno 14.12.18 13:51:

Dopadly tak i perníčky, viz foto a ty jsme naštěstí snědli i rozjeté. Ovšem linecké šlo do koše.

Linecké těsto se roztéká
Linecké těsto se roztéká #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

tohle dělají tuky ve kterých je smetana a nebo ta zlatá haná...

cukroví je nejlepší z másla...raděj míň a kvalitní ... já ty tuky prostě cítím *ee*

mohla jste to rozdrobit a použít na nepečené cukroví- škoda vyhazovat

jirinaa*
hodnocení

Takže můj recept je v pořádku?Jak to buu znova zkoušet, mohu ho použít? Máslo koupím jine, to už je jasné. Měla jsem polské za 49,- Kč kostka.

Tak to fakt divné. Ne že bych to polské máslo kupovala pořád, ale když na něj padnu, tak ho koupím a většinou z něho dělám lístkové těsto a vždycky se povede. Ale je fakt, že jsem také takto zkazila linecké, podle osvědčeného receptu. A tenkrát to bylo asi moukou. Nejhorší na tom je, že kolikrát člověk pátrá jako ponorka :-D a nakonec stejně neví s naprostou jistotou, kde je opravdu ta chyba.

procne
hodnocení

1x

Proč nedáte recept, podle kterého jste pekla?

Takhle se budeme domýšlet.

Já bych třeba zase tipla, že v receptu byl prášek do pečiva?

doplněno 14.12.18 14:50:

Trošku mě mate, já mívám linecké pěkně žluté a Vy ho máte růžovohnědé.

A dávám pouze 3 žloutky a lžičku citronové šťávy.

Nepovedené cukroví lze sníst i později, po vánocích, jako obyčejné sušenky.

Na máslo jsem ras, kupuji pouze Madeta Jihočeské, čerstvé, nyní bylo v Penny také pod 50 korun a předtím v Bille.

Pokud mohu, nic z Polska neberu. A to tedy bylo Polské drahé.

Jiři, ať se Vám již další povede. A pokud ne, tak to může být moukou. A když bude chuťově dobré, tak ho nevyhazujte, dá se sníst také. Ozdobíte nahoře čárymáry cikcak čokoládou.

jirinaa*
hodnocení

Děkuji všem, kteří mi dali své rady. Doufám, že se mi nová várka cukroví víc vydaří. Tož jdu na to !*bezim*

111®
hodnocení

0x

myslím že je vysoká teplota a hmota se rozteče. Dal bych jen 150°C a delší čas

jirinaa*
hodnocení

Zkusím snížit teplotu...,Vyměním máslo za dražší, ale to množství surovin mohu nechat? Díky za všechny rady !

hodnocení

0x

Moc tuku (másla) nebo zapomenuté vejce.

Děláte těsto v poměru 3:2:1 nebo jinak? Vejce celé nebo jen žloutek?

Recept je dobrý, svalil bych vinu na špatné máslo. *hi*

jirinaa*
hodnocení

clayman: Dávám do perníčku dvě celá vejce, do lineckého jen žloudky ( podle receptů, co mám už dlouho )a pekla jsem podle nich ( bez problémů) naposled letos na Velikonoce. Tuky jsem dala v množství, které bylo v receprech. Prostě, nemohu přijít na to, co bylo špatně...

hodnocení

0x

To bude tukem. Buďto je ho v těstě nějakým omylem moc nebo je to kdovíjaká kvalita. Já jsem dělala před časem linecké z Hery a to cukroví se tak zmrsklo, až mi to přišlo k smíchu - prostě poloviční, než když jsem ho vykrojila. Asi v té Heře byl omoc vody a ta se vypařila. Když peču z nějakého tuku, co se dělá pro řetězce - Lidl, Tesco, tak je to v pohodě.

Sisi:Přesně to se mi letos stalo:(

hodnocení

0x

Může to být tukem, není tam máslo, ale nějaký ten pokrmový tuk. Nebo právě nízkou teplotou a tuk se rozehřívá. Linecké peču na 170 stupňů. Nebo je v něm prášek do pečiva, nebo všechny tyhle chyby dohromady. Také čekám na recept, podle kterého tazatelka těsto dělala. Jinak se od nikoho nedozví nic, co by jí mohlo pomoci. *nevi*

jirinaa*
hodnocení

Do perníčků, které tak dělávám léta jsem letos dala místo másla Heru, ale na linecké jsem použila máslo. Vše zkusím znova, koupím jiný druh másla, ale prášek do pečiva jsem nepoužila, ani nepoužiji...

wep
hodnocení

0x

A nejsou perníčky rozjeté proto, že je v receptu jedlá soda/prášek do pečiva? Přijde mi, že pokud máte na první fotce perníčky ještě neupečené, tak jsou dost tlusté a proto se tolik rozjely. Jinak ty perníčky vždycky aspoň trochu nabobtnají, pokud je v receptu právě ta soda/PDP.

marfusa*
hodnocení

0x

Tazatelka napsala recept o několi řádků výš. Pro procne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]