Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedaří se ni pečení lineckého cukroví, přesto, že jsem vše udělala a těsto vypracovala přesně podle receptu. Kde dělám chybu?
Přikládám recept : 600g hladké mouky
400 g másla
200g cukr moučka
4 žloudky
Vanilkový cukr,citr. kůra, marmeláda na slepování.
Tak jsem vše použila i já. Těsto jsem měla od předešlého dne v ledničce a před děláním curoví jsem je vytáhla půl hodiny předem.
Dopadly tak i perníčky, viz foto a ty jsme naštěstí snědli i rozjeté. Ovšem linecké šlo do koše.
tohle dělají tuky ve kterých je smetana a nebo ta zlatá haná...
cukroví je nejlepší z másla...raděj míň a kvalitní ... já ty tuky prostě cítím ![]()
mohla jste to rozdrobit a použít na nepečené cukroví- škoda vyhazovat
Takže můj recept je v pořádku?Jak to buu znova zkoušet, mohu ho použít? Máslo koupím jine, to už je jasné. Měla jsem polské za 49,- Kč kostka.
Tak to fakt divné. Ne že bych to polské máslo kupovala pořád, ale když na něj padnu, tak ho koupím a většinou z něho dělám lístkové těsto a vždycky se povede. Ale je fakt, že jsem také takto zkazila linecké, podle osvědčeného receptu. A tenkrát to bylo asi moukou. Nejhorší na tom je, že kolikrát člověk pátrá jako ponorka
a nakonec stejně neví s naprostou jistotou, kde je opravdu ta chyba.
Proč nedáte recept, podle kterého jste pekla?
Takhle se budeme domýšlet.
Já bych třeba zase tipla, že v receptu byl prášek do pečiva?
Trošku mě mate, já mívám linecké pěkně žluté a Vy ho máte růžovohnědé.
A dávám pouze 3 žloutky a lžičku citronové šťávy.
Nepovedené cukroví lze sníst i později, po vánocích, jako obyčejné sušenky.
Na máslo jsem ras, kupuji pouze Madeta Jihočeské, čerstvé, nyní bylo v Penny také pod 50 korun a předtím v Bille.
Pokud mohu, nic z Polska neberu. A to tedy bylo Polské drahé.
Jiři, ať se Vám již další povede. A pokud ne, tak to může být moukou. A když bude chuťově dobré, tak ho nevyhazujte, dá se sníst také. Ozdobíte nahoře čárymáry cikcak čokoládou.
Moc tuku (másla) nebo zapomenuté vejce.
Děláte těsto v poměru 3:2:1 nebo jinak? Vejce celé nebo jen žloutek?
To bude tukem. Buďto je ho v těstě nějakým omylem moc nebo je to kdovíjaká kvalita. Já jsem dělala před časem linecké z Hery a to cukroví se tak zmrsklo, až mi to přišlo k smíchu - prostě poloviční, než když jsem ho vykrojila. Asi v té Heře byl omoc vody a ta se vypařila. Když peču z nějakého tuku, co se dělá pro řetězce - Lidl, Tesco, tak je to v pohodě.
Může to být tukem, není tam máslo, ale nějaký ten pokrmový tuk. Nebo právě nízkou teplotou a tuk se rozehřívá. Linecké peču na 170 stupňů. Nebo je v něm prášek do pečiva, nebo všechny tyhle chyby dohromady. Také čekám na recept, podle kterého tazatelka těsto dělala. Jinak se od nikoho nedozví nic, co by jí mohlo pomoci. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.