Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladování palivového dříví u domu

Od: lubos25 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, udělal jsem si zásoby dřeva na zimu a naštípané dříví jsem umístil ke stěně domku. Zajímá mne, jestli to není špatné řešení kvůli zadržování vlhkosti a následné plesnivění vnitřních zdí. Jinak venkovní zeď je na jih, tudíž na ni skoro celý den svítí slunce. Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

1x

musím trochu nesouhlasit ,naštípané dřevo skládám k baráku již hodně let a nikdy nic nezplesnivělo a to je na západní stranu ,naopak lépe schne ,a jelikož se nedá vyskládat dokonale bez mezer tak mezi dřevem proudí vzduch ,jediné co se tam může stát jsou vosí hnízda a nejakej ten pavouk .Nepřekrývám ani vršek dřeva nepřekrývám ,i když na něj prší nebo sněží není to potřeba :)

hodnocení

0x

Nejlepší volba to zrovna není. Kolem zdiva by měl proudit vzduch. Chce to minimálně 10cm od zdi a to samé od země na nějaký rošt, nebo alespoň palety. Navíc, když je dřevo úplně u zdi, tak to láká všelijakou havěť k "bydlení". Chápu, že je to pohodlné, pěkně dorazit poleno ke zdi a pěkně si ho skládat na sebe jak je potřeba. Lepší je mezera aby to větralo.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

no moc dobre to neni muze se vam tam klidne delat i houba nebo kdejake plisne na zdi kterych se clovek pak spatne zbavuje a ma s tim akorat trable potom

jabraka*
hodnocení

0x

Takto skladujeme dříví my:

JABRAKA

Skladování palivového dříví u domu

lubos25
hodnocení

0x

Mezeru mezi zdí a dřívím jsem samozřejmě nechal, cca 5cm. Takže proudění vzduchu je zaručeno. Doufám, že vše bude v pořádku, bez jakýchkoliv problémů.

dracek*

já tam ani mezeru nenechávám a problém nemám mevím co by se dělo třeba s dřevostavbou ale asi také nic ,jedn rok sem měl dřevo až po atiku cca 3,6m po metru prokládané prknem a příchytkou ke zdi jinak by to spadlo ale to už nedělám je to moc vysoko ,a v místech oken sem měl dřevěné rámy aby bylo světlo ve vnitř :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]