Nejste přihlášen/a.
Zdravím, udělal jsem si zásoby dřeva na zimu a naštípané dříví jsem umístil ke stěně domku. Zajímá mne, jestli to není špatné řešení kvůli zadržování vlhkosti a následné plesnivění vnitřních zdí. Jinak venkovní zeď je na jih, tudíž na ni skoro celý den svítí slunce. Děkuji za rady
musím trochu nesouhlasit ,naštípané dřevo skládám k baráku již hodně let a nikdy nic nezplesnivělo a to je na západní stranu ,naopak lépe schne ,a jelikož se nedá vyskládat dokonale bez mezer tak mezi dřevem proudí vzduch ,jediné co se tam může stát jsou vosí hnízda a nejakej ten pavouk .Nepřekrývám ani vršek dřeva nepřekrývám ,i když na něj prší nebo sněží není to potřeba
Nejlepší volba to zrovna není. Kolem zdiva by měl proudit vzduch. Chce to minimálně 10cm od zdi a to samé od země na nějaký rošt, nebo alespoň palety. Navíc, když je dřevo úplně u zdi, tak to láká všelijakou havěť k "bydlení". Chápu, že je to pohodlné, pěkně dorazit poleno ke zdi a pěkně si ho skládat na sebe jak je potřeba. Lepší je mezera aby to větralo.
Mezeru mezi zdí a dřívím jsem samozřejmě nechal, cca 5cm. Takže proudění vzduchu je zaručeno. Doufám, že vše bude v pořádku, bez jakýchkoliv problémů.
já tam ani mezeru nenechávám a problém nemám mevím co by se dělo třeba s dřevostavbou ale asi také nic ,jedn rok sem měl dřevo až po atiku cca 3,6m po metru prokládané prknem a příchytkou ke zdi jinak by to spadlo ale to už nedělám je to moc vysoko ,a v místech oken sem měl dřevěné rámy aby bylo světlo ve vnitř
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.