Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem vyměnil baterii v kuchyni viz. obr. ( modře zbarvená ) , vše proběhlo v pořádku, zastavení hlavního uzávěru vody, instalace bateriie a poté zapnutí vody a vše vpořádku, voda teče. Po sléze, za mnou ale přišly kuchařky, že jim neteče hned vedle nově udělaný (cca 14dní nový) kohoutek (oranžově zbarvený). Kouhotek fungoval do zastavení vody v naprostém pořádku, a jeho jsem se ani nedotkl při výměně. Opravdu vyteklo jen trochu vody a už neteče ani teplá ani studená, přitom trubky vedou jakoby z trubek na vyměňovaný kouhoutek. Všechny ostatní kohoutky jinak normálně tečou, i nově vyměněná baterie. Nevíte co by to mohlo být, proč ten jeden neteče? Hlavní uzávěr jsem měl zastavený cca 15-20 min. Abych, pokud bude nutno odšrouboval baterii nefunkčního, (podíval se popřípadě na nějaké nečistoty) budu muset čekat do zítřejšího rána na zastavení vody. Děkuji za jakoukoliv radu.
Dobrý den, takže jsem dnes zase zastavil vodu, vyjmul baterii, podíval se na perlátor, absolutně nikde žádný problém ( ta baterie je 14 dní stará) nasadil bateii, voda netekla. Jinde ano. Znovu jsem teda zastavil vodu a abych si byl 100% jistý, dal jsem tam starší baterii. Pustil vodu, voda stále neteče a jen u tohoto kohoutku. Teď už opravdu nevím. Vždycky když tady pustím vodu, teče jen malý proud asi 5s a pak doteče a hotovo. Takže v baterii problém není. Zkusil jsem trošku prošťouchnout šrubovákem trubky ( jen kam jsem se dostal asi 5cm ) jestli tam nic není za nánosy. Nic.
Zanesený perlátor vynoiu nějaké uvolněné nečistoty, případně zanesená kartuš. Perlátor můžete rozebrat a vyčistit hned...celou baterii až bude možnost.
JInak se ale nestačím divit, že proti tomotu řešení s vedením trubek po stěně hygiena nic nenamítá..
magdon: protože na volně vedeném potrubí se usazuje prach, mastnota a obtížně se čistí. V kuchyních je proto požadavek vést potrubí skrytě (jak kanalizaci, tak vodovod).
Proč by měla hygiena něco namítat? Porušuje to nějaký předpis? Snad jen větší tepelné ztráty v neizolovaném potrubí, ale to by mohli spíš protestovat ekoloteroristi.
Je to běžný postup, když se mění jen vodovodní potrubí a nedělá se rekonstrukce celé kuchyně. Měli jsme v podniku to samé. A nikomu to nevadilo.
Ještě jednou - modrá baterie teče a oranžová nikoliv? Neteče ani teplá ani studená voda? Sítko před baterií není. Pak bych zkusil:
- demontovat baterii a zkusil pusou profouknout teplou a studenou cestu zdali je průtočná
- pokud bude baterie průtočná, tak je ucpané potrubí, které odbočuje k oranžové baterii. U plastu se může stát, že při svaření se udělá blána, která přicpe průtok. A vzhledem k malému otvoru v této bláně/ zábraně je možné, že nějaká nečistota tuto ucpala. Že by se to stalo jak na studené, tak teplé vodě by byla neskutečná náhoda, ale jiné vysvětlení již nemám.
PS - jen ještě koukám na "modrou" baterii. Odkud kam teče voda? Modrá baterie vypadá jako průchozí , tj do ní je shora přivedena voda a i pokračuje dále do zdi, nebo přichází ze zdi do modré baterie a horem pokračuje do oranžové baterie a pak ještě někam dále?
Ano správně - modrá teče a oranžová neteče. Voda přitéká jednoznačně ze zdi a je to prodloužené původně nahoru, kde kdysi býval prý nějaký dřez (nyní jsou nahoře trubky zaplombované a zastevené kohoutky). Před 14 dny se rozhodli dodělat si dole umyvadlo + kohoutek. Tak to pán napojil z těchto plastových trubek (nebyl jsem u toho) , které by to tedy měly tlačit z modrého do oranžového. VODA TAM TEKLA PŮVODNĚ. Já zastavil vodu, vyměnil baterie vedle a z ničeho nic přestala téct právě u toho kouhoutku, kterého jsem se ani nedotkl. Jakoby zatřepete jabloní a vedle vám opadají hrušky . Divný prostě. Děkuji za radu.
Musím souhlasit s panem Ivanem. Pod pákovkou jsou sítka, ty jste zkontroloval, vyčistil? Demontujte celou pákovku a to zkuste...
Martine, máte pravdu, dal tam starší baterii, ale nepoužil náhodou staré těsnění s ucpaným sítkem? Páč není možné, aby se přívodní trubka ucpala. Něco kontroluje špatně.
Zkusil jste vodu pustit i bez baterky?
Těsnění tam je, ale není se sítkem. Zkoušel jsem při zapnuté vodě pomalu odtahovat baterii a voda taky jen dovytekla a hotovo. Tohle asi musí rozlousknout jedině FBI INSTALATÉR
zkuste prehodit baterie stou co tece nebo odsroubujte tu co netece a at vam nekdo pomale pusti hlavni privod vody a uvidite
Oranžová baterie je připojena přes meziventily u modré baterie.Potrubí k oranžové baterii je napojeno na tyto meziventily přes přechod BJ na plastové potrubí převlečnými maticemi .Buď pod těmito maticemi jsou ucpaná sítka,pokud je tam někdo použil jako těsnění,nebo jsou zaseklé kuželky u meziventilů .Ufo to není .Zkuste zavřít třeba přívod od bojleru,nebo rozvodu Tuv,potom otevřete modrou baterii na teplou vodu a u oranžové otevřete taky teplou.Dlaní ucpěte výtok baterie(perlátor) u oranžové a na té samé pusťte pomalu studenou vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.