Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přivést elektřinu do zahradního domku

Od: honza10 odpovědí: 3 změna:
Potřeboval bych poradit s přivedením elektřiny do zahradního domku, který je od domu vzdálen cca 20m. Kabel by byl v "krku" cca 40cm pod úrovní terénu. V zahr. domku by byl podružný rozvaděč a z něj by to šlo na 3 zásuvky a 4 světla.
Zásuvky by se používaly např. na sekačku, pilu... (musí být zvláštní okruh na zásuvky a světla?)
Jaký průřez kabelu mám zvolit? Nejlepší by to asi bylo připojit do rozvaděče v domě, ale to bych musel kabel tahat přes celý dům, mohlo by se to připojit na zásuvkový okruh ve sklepě?
Co by jste mi ještě doporučili?
Vše bude později konzultovat s elektrikářem, chtěl jsem se jenom zeptat, co by jste mi poradili.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

23it23*
hodnocení

1x

Do stávajícího rozváděče přidat 3f jistič B16, vedení pomocí CYKY 5x4mm2 nebo 4x4mm2 podle instalace a do průchodky v zemi k tomu určené. V místě domku podružný rozváděč kde bude zvlášť 3f jistič na 3f zásuvku, jistič na okruh zásuvek a jistič na okruh světel.

Zapomněl jsi na proudový chránič.

hodnocení

0x

Už se to tu řešilo nedávno. Zde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]