Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odbarvit prádlo na bílo bez zničení látky

Od: freya odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

čím bych mohla odbarvit tílka (složení: 95 % bavlna, 5 % elastan) na bílo? Případně potom ještě nabarvit na světle šedo tak, aby nepouštěly barvu?
Jedná se mi o to, že takhle bych si ty tílka mohla nechat a používat je jako spodní tílka, jinak bych je musela dát časem pryč a koupit nová bílá či světle šedá.

Čím bezpečně odbarvit? Jaké barvy na prádlo se dají zafixovat tak, aby poté již absolutně vůbec nepouštěly?..

Děkuji moc za jakékoliv odpovědi, s tímhle nemám absolutně žádné zkušenosti,
Freya

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, již léta se běžně a osvědčeně používají barvy na textil pod názvem Duha. Fixace se může docílit po obarvení ve vodě s octem. Zdravím!

eva.cz/...

dlouhaparcela
hodnocení

0x

A jakou barvu mají nyní, že je chcete odbarvit? Napadá mě savo, ale to naruší i látku a ta se časem, spíše dříve, než později, začne trhat, rozpadat.

Pokud byste chtěla jenom vyprat /lze vyvařit/ zašedlá bílá trička, nátělníky, tak prostě opravdu dávat do bubnu automatické pračky s kvalitním pracím práškem pouze bílé prádlo /tedy ta tílka, spodní prádlo bílé, světlé ručníky, pleny /používám v kuchyni na desku linky, aby se nezničila/, jako podložku.

Nedávat spolu prát ale ani ty bílé ponožky.

Pokud byste chtěla obarvit na šedo tou Duhou, tak mě spíš zarazilo spodní prádlo šedé barvy, tak by to nevypadalo moc lacině. A mám s Duhou zkušenosti, i když zafixujete octem, tak se stejně barvy praním vymývají a látka světlá.

Nyní až po 35 letech, kdy jsem obatikovala bílé povlečení námořnickou modří je látka pěkně fix a nic nepouští, a má světlejší odstín. Povlečení již dávno používám na zem, když přijde na návštěvu pes.

iz*
hodnocení

0x

S odbarvením prádla ani jiného oblečení nemám dobré zkušenosti, výsledkem pokaždé bylo zažloutlé prádlo/oblečení. Odbarvení bych tedy zkusila jen v případě, že bych oblečení mínila obarvit na světlejší barvu (odstín), než byl/a původní.

Ani se stálostí barev nemám dobrou zkušenost. Barvy > Duha i Iberia se časem vypírají. Lepší výsledky bývají v případě, že prádlo/oblečení svěříte profesionálovi.

hodnocení

0x

Já si myslím, že výsledek za vynaloženou práci a finance, nebude uspokojivý. A stále to budou jen staré, s odpuštěním, hadry. Je tolik levných obchodů, od Vietnamců, přes Kik a Pepco, že to nestojí za námahu. *stop* Nehledě na to, že tam, o čem uvažujete, začíná sebevědomí. U prádla. Ať už "do divalda" nebo po doma. Jakože já za víc, než za obarvené hadry, nestojím?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]