Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky na oblečení po vypraní

Od: ajka odpovědí: 6 změna:

Ahoj, začla nás zlobit pračka. Po vyprání jsou na oblečení hnědošedé fleky, které už nejdou vyprat. Našla jsem podobnou diskuzi na emiminu. Zkusila jsem vse, co tam radili. Redit avivaz, zmenit avivaz, chemii na vycisteni pracky, jiny praci cyklus...špatnou vodou to nebude, ve vejminku mame najemnika co pere ze stejne studny a problem nema. Otazka zni - jak poznam, kdyby fleky delal olej? Mam obavy koupit novou pračku, protože jak to tak u mě bývá, bojim se že když koupím novou pračku, budou na oblečení fleky taky. Proto se ptám, jestli máte ještě nějaké typy. Děkuji všem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kdyby byly fleky od oleje, tak by měly jít vyprat, pokud používáte kvalitní prací prostředek a neperete jen na 40°C. Fleky by mohly být od poškozeného (rezavého) bubnu.

aaaa*
hodnocení

0x

Na vsem obleceni nebo jen na nekterem?

ajka
hodnocení

Právě, že jen na některém. O to mi to příjde záhadnější :)

hodnocení

0x

Jděte po tom "některém" oblečení - nemohly na něm být skvrny (i špatně viditelné) stejného původu už před praním a v teplé vodě se pak zapraly?

hodnocení

0x

Jak jste přišla na to, že by ty fleky mohly být od oleje? Nějak nechápu, kde by se olej v té pračce vzal. Jinak bych zkusil úplně vypustit aviváž, pokud máte na ni podezření, pokud nepomůže, změnit typ prášku - normální za tekutý nebo naopak. Určitě vyčistit filtr u čerpadla. Buben je určitě nerez, že by rezavěla vana, no dobrá, ale aby to za tu chvíli, navíc, když je prádlo neustále v pohybu, udělalo fleky? Opravdu se také přikláním k tomu, jestli ty fleky tam nemohly být už před praním a po vyprání prostě jen vystouply. Ale kvůli tomuto kupovat novou pračku - to už bych si m usel být sakra jistý, že to opravdu dělá ona :).

pb®

Vana rezavět nemůže, je plastová, obvykle svařená bez jediného šroubku. Ovšem za léta použávání je ve vaně a na vnější straně bubnu neuvěřitelně mnoho bordelu. Úplný nános několik mm silný z vláken a prášku, kdo používá lepidla typu aviváž a gel, je na tom ještě hůř. Kdo někdy rozebral starou pračku (ta naše měla 5let), ten ví, o čem mluvím. Dalším zdrojem bordelu je gumová manžeta okolo dvířek u pračky s předním plněním. Tam může být zapadlé cokoliv, třeba mince nebo šroubek či matička a vesele si to tam rezne. Proto je třeba čas od času tuhle gumovou manžetu vyčistit, záhybů má až hanba a zůstává v ní po vyprání voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]