Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísavná madla ( multifunkční ) do koupely

Od: rex® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Jsem již starší člověk a při vstupu do vany se potřebuji pro všechny případy přidržet. Nechci vrtat díry do kachlí a ani na ně lepit madla. Líbili by se mi madla přísavná. Na internetu je jich spousta od ceny 259,-Kč až po téměř za 700,-Kč. U tech nejdražších uvádá nosnost až 100,-kg. Máte s těmito předměty nějaké zkušenosti? Hlavně mi jde o to jak drží na zdi. Které byste mi doporučili. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

11x
Ma to prece jistit zdravi a zivot, proto bych se nikdy nespolehal na madla, ktera nejsou dukladne prisroubovana.

rv*
hodnocení

6x

Taky nerad vrtám, ale tady bych vrtal a dal si záležet, aby i hmoždinky pořádně držely.

hodnocení

4x

máme a nemůžu doporučit koupili jsme je ve zdravotních potřebách a nedrží jak by měly vždy se po nějaké době odsají a už způsobili i pád že se u volnili když se jich chtěl děda přidržet

dusger*
hodnocení

4x

Nevěřím ani lepeným natož přisátým držadlům, mám špatnou zkušenost. Jestli se chceš bezpečně opřít, tak vrtej a šroubuj.

lidus*
hodnocení

3x

Nebrat! Moje madla jsou pevně přivrtaná přes umakart obložený kachlíky, durch do kuchyně za kuch. linku.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Já jsem asi jediná, ale tato madla používám už 5 let a jsem s nimi spokojená. Když sprchuji 90 letého dědečka, neobešla bych se bez nich. Pro jeho lepší udržení se oběma rukama, máme madla 2. Je ale nutné dodržet 4 věci. 1) Obkladačky by neměly být přilepené tzv. "na buchtu", ale podlepené v celé ploše. 2) Pokud máte přísavky jednoho madla na 2 různých obkladačkách (jasně že ne na spáře), musejí být obě v dokonalé rovině, aby přisátí bylo na obou koncích100%. 3) Před přisátím je potřeba mít odmaštěný a dokonale suchý povrch. 4) Pokaždé kontrolovat barevné značky signalizující přisátí a event. za madlo kontrolně zatahat. Nám vydrží bez obnovy přisátí asi 3 měsíce. Ida

hodnocení

2x
Nebrat, nedrzia. Mne uz ale zostalo v ruke aj madlo pripevnene hmozdinkami - trafil som sparu medzi tehlami a nevsimol si to. Teraz ich pripevnujem uz len na chem. kotvu a zavesim sa nan ako opica, aby som ho otestoval.

hodnocení

2x

Zlomená ruka je oproti zlomenině krčku kyčelního kloubu nebo naštípnutému obratli celkem legrace.

Udávaná nosnost testovaná v laboratorních podmínkách po dobu několika desítek vteřin je jedna věc, a skutečnost, na čem ten krám bude v reálu přicuclej, je věc druhá.

Já jsem celkem sportovec a fyzicky zdatný, ale tohohle bych se se opravdu bál.

NEDOPORUČUJI.

hodnocení

1x

Důležitý je stav a čistota kachlíků před přisátím a je dobré přísavky navlhčit. Pozor, může to odpadnout i s kachlíkem!

Zrovna včera jsem jedno takové madlo koupil. Večer jsem ho zcvičně přisál na kachlíky a drželo dobře. Když jsem ale ráno přišel do koupelny, madlo leželo ve vaně. Takže asi přisát vždy znova před každým použitím a počítat s tím, že to může povolit. Není to ideální, ale pokud madlo potřebujete jen k lehkému přidržení mělo by stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]