Nejste přihlášen/a.
Tak to já mám hodné rodiče. Také jsem dávala okolo 10 tisíc a když už jsem měla své bylení, jednou přišla mamka na návštěvu. Chtěla znát moje č. účtu. Do týdne jsem měla na účtě připsáno vše co jsem rodičům přispívala na domácnost.
Prý oni jako rodiče vyšli se svými platy i pro mě a mně se prý moje peníze hodí. Bylo toho hodně,hodně. Moc jsem si toho vážila a rodičům koupila pěknou dovolenou.
Co má ta "ideální částka" všechno zahrnovat? Jestli jen náklady na bydlení, pak vydělit třemi - nemá-li někdo z rodiny zvýšenou spotřebu některé z energií. Pokud by se vztahovala i na jídlo, drogerii a podobné "zbytečnosti", péči o domácnost, vaše oblečení a pod., pak přiměřeně více. U dospělého vydělávajícího potomka bych zdarma nepečovala, pokud bychom se nedohodli jinak. Zdůrazňuji tu dohodu.
Neplaťte nic, za 10 tisíc si pořídíte vlastní bydlení. Toto rodičům sdělte a věřím, že se budou chtít dohodnout na 1/3 nákladů na bydlení. Ale asi vám bydlení u rodičů vyhovuje, kdyby ne, tak už bydlíte sám. Při 20 tisícovém příjmu to nemůže být problém. Jsou lidé s polovičním příjmem a také bydlí samostatně.
Dobrý den. Pokud bydlíte u rodičů, pak byste měl jejich požadavek akceptovat. Jinak Vám také mohou říci, že když se Vám to zdá moc, ať se odstěhujete a staráte o sebe sám, včetně bydlení. Takže je jedno jaká částka se zdá adekvátní nám, důležité je jaká finanční částka je přijatelná pro Vaše rodiče. Jen oni ví jak moc se podílíte na práci v domácnosti, nákupech, zda si perete sám, vaříte, žehlíte atd. a jakou má domácnost spotřebu. Jen oni rozhodují o tom za kolik Kč/ měs. Vás u sebe nechají bydlet. Berte nebo nechte být. Názory mohou být na toto různé, ale záleží jen na přístupu Vašich rodičů a toho Vašeho. V každém případě Vy máte možnost volby...
Náklady na provoz (elektřina, plyn, topení a voda) dělit třemi a nejméně 3 000,- za jídlo, ale to je jen základ. Pokud si samozřejmě nevaříš sám. Samolitr, že prát a žehlit a pod. by si měl potomek sám a nebo za to zaplatit. Není to nic proti ničemu, ale je lepší vědět, že v životě se platí za všechno a nebo...
Přehnané to je. Myslím, že víc jak 3000,- bych určitě nechtěla. Dcera bydlela doma a ve svém pokoji, pracovala, dálkově studovala VŠ, kosmetiku si kupovala sama, oblečení také, jídlo měla doma. Peníze si šetřila, nic jsme po ni nechtěli, jednu za čas nakoupila velký nákup, včetně prášku na praní. K narozeninám nám rodičům kupovala nějaký víkendový pobyt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.