Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se na půdní vestavbu. Klasická stará sedlová střecha. Výška od podlahy k sedlu je cca 400 cm. Střešní kostrukce není opatřena kleštinami. Můj dotaz zní, zda je možno kleštiny přidat dodatečně, z obou stran krokve, do jaké výšky od podlahy a zda musí být položeny přímo na vaznici, nebo nikoliv? Díky J. Rydlo.
Ano, kleštiny určitě lze přidat.
Výšku stanovíte podle toho, jak vysoké chcete mít stropy, zdali budou přiznané a podobně.
Já se zeptám, proč tam chcete kleštiny, když nejsou třeba?
Kleštiny chci přidat z dúvodu zavěšní stropu a myslím si, že se tím i zpevní střešní konstrukce. Krytina je zde betonová a mám obavy, aby to konstrukce unesla. Jinak díky za odpověď.
Neznám Vaší nemovitost.
Kleštiny chci přidat z dúvodu zavěšní stropu... Není třeba z tohoto důvodu, jen tím prodražíte stavbu... a myslím si, že se tím i zpevní střešní konstrukce...Nemyslím si, že je třeba zpevňovat vazbu... Krytina je zde betonová a mám obavy, aby to konstrukce unesla. ...Jestliže máte obavu, nechte se někým přesvědčit, zdali je obava (ne)důvodná...Jinak díky za odpověď...není zač, rád poradím, když můžu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.