Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme novou pračku a po asi 2 měsících praní se na některých kusech začaly objevovat menší trhliny a jiné oblečení (většinou ponožky) se zase párají. Čouhají z nich najednou nitě, nemáte s něčím podobným někdo zkušenost, čím by to mohlo být?
Buben jsem prohmatával, žádnou deformaci vzniklou při výrobě jsem nenašel. Děkuji.
Stalo se mi u nové pračky, měla jsem na několika místech uplně vykouslé leginy. Komunikovala jsem s prodejcem. Ten mi doporučil vzít dámské silonky, nebo jak se tomu dnes říká, a projet touto jemnou látkou buben. Pokud je nějaká vada na bubnu, tak se zatrhnou. A můžete reklamovat.
Jinak mě později došlo, /protože se to neopakovalo/, že se při praní uvolnil háček u kalhot a rozjel se zip. A jemnější látka se zasekla v zipu a při točení bubnu se látka ukroutila. Takže poškození některého prádla může udělat například nezapnutý zip, někdo má i na konci nohavic džín zoubky, neotočený kousek prádla s kovovými ozdobami, či velkými knoflíky, podprsenka s háčky, nevložená do pracího pytlíku.
Já bych měla ještě nějaké otázky k zamyšlení.
Perete si již dlouho sám?
Nebo to je nová pračka v novém bytě? A do té doby prala maminka /třeba/. Takže ona vzala nůžky a ty otřepky zastřihla /tak to dělám já, nebo nitě u prádla, tepláků, aby se nepáraly dál, či se zapošijí/ a těchto úkonech jste vůbec nevěděl?
Co to je za druh ponožek - tedy výrobce? Jak dlouho je máte? Dřívější pračka to nedělala? Možná byly ponožky nové a teprve s novou pračkou došly do bodu zmaru/.
Mě se totiž zdá, že to nejsou normální, kvalitní ponožky /ty trošku dražší a značkové/, mám tento druh ponožek také a dělají mi to též. Není to jen obyčejná ponožka koupená v Polsku, nebo u vietnamců?
Jsou různé pletací stroje. Ty kvalitní ponožky jsou jistě dražší a i se dají sehnat kvalitní ponožky s volným lemem, které se nepářou.
Někde jsem četla radu - koupit jedny ponožky, doma vyzkoušet kvalitu a jak sedí a další den se do obchodu vrátit a nakoupit jich více /jo to bylo možná tady a dáma sháněla pouze černé ponožky/.
Jinak rada snížit otáčky nemusí být špatná - na kolik tedy ždímáte. Já tak na 1000, nebo 900, ale suším venku z ekologického hlediska.
Jestli máte sušičku nedělá to ona? Častá vyšší teplota apod. naruší gumičky?
To s tou silonkou mi psali ze servisu taky, prý můžou být v bubnu nějaké otřepy, ale to se mi moc nezdá. Jediná věc která mě na pohmat přišla ostřejší byla ta spára bubnu. Ale přišlo mi že kdyby tam byla opravdu takováto vada, tak by to prdálo bylo potrhané víc.
A co je hodně poznat, to jsou roztřepené ponožky, to je opravdu každá třetí nebo čtvrtá (viz obrázek), což jsem tedy zprvu přikládal tím že jsou to špatně ušité výrobky, ale teď nevím.
No každopádně vyzkouším to s tou silonkou a uvidím. Díky za rady.
Dobrý den @roman44 , zajímalo by mě, jestli jste už problém nějak vyřešil?
Setkal jsem se s úplně tím samým. 10 let stará pračka Indesit fungovala úplně perfektně, nikdy nepoškodila prádlo, ani to starší, které už mělo něco za sebou. Nová pračka Electrolux ale od začátku pere tak, že se k prádlu chová vyloženě nešetrně - nové oblečení brzy ztratí hebkost, u staršího oblečení (hlavně trička a spodní prádlo) se po několika praních obějvují trhliny. Ponožky to samé - trhají se. Můžeme polemizovat o tom, že kvalita oblečení je různá ale fakt je jeden - stará pračka toto NIKDY NEDĚLALA! Problém jsem řešil s výrobcem, poslal ke mě servisního technika, který u mě strávil asi 20 minut - prohlédl pračku s použitím zmiňované punčochy a pračku pustil na nějaký velmi krátký program, zhodnotil že vše funguje jak má a odjel. Když jsem problém pak řešil dál s výrobcem, nabídli mi jakési "dílenské testování pračky", to znamená, že by si servis pračku na 2-3 týdny odvezl a po tuto dobu by údajně pračku testoval. Ovšem už s tím, že kdyby nepřišli na vadu pračky, celou tuto akci bych si zaplatil (neřekli ani na kolik by to vyšlo). Podle mě je problém v hrubém sváru bubnu pračky, který oblečení pozvolna ničí (nezničí tričko po jednom praní, ale třeba když projde pračkou 8 - 10 x). Takže tolik moje zkušenost. Proto mě zajímá jestli jste to nějak vyřešil nebo problém přetrvává. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.