Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování postele - malá futra

Od: miluli* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, ráda bych přestěhovala děti do většího pokoje a ložnici udělala z jejich menšího pokoje. Problém by ale mohl nastat při stěhování manželské postele rozměru 210x200 cm. Šířka futer do dětského pokoje je jenom 70cm a výška postele u hlavy je 100cm, tzn. futrama jen tak neprojdeme. Postel je slepovaná dřevařským lepidlem, takže rozložení není možné. Nestěhoval jste někdo něco podobného? Dalo by se to nějakým natočením postele podařit? Nebo tuto myšlenku mám zahodit? Postel ničit nechci. Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Vysaďte dveře, z obou stran odstraňte pokud možno všechen nábytek z jejich blízkosti, postel postavte na bok, natočte ji a protáhněte to vysoké čelo. Dál půjde postel relativně snadno, pokud je vyšší i čelo v nohách, opět natočit a protáhnout. Neznám dispozici dveří ve vašem bytě, ale takto by to většinou mělo jít,

doplněno 03.12.18 23:39:

Přiznám se, že jsem na rozměry ani nekoukal a bral jsem běžnou manželskou postel, která je 200-220 x 180-190.

Takže tazatelka má zřejmě atyp nebo to nepřesně změřila. Pokud jsou rozměry skutečně těch 210 x 200, pak velice pravděpodobně těmi dveřmi (pokud nejsou také atypické) ta postel asi neprojde,

Běžná světlá výška ve dveřích bývá 195-197cm. Myšleno čistá výška mezi podlahou a vnitřní stranou zárubně.

hodnocení

2x

Radši nenapíšu to, co mne napadá jako první.

Nějak nechápu co tady od nás chceš slyšet za radu.

Buď se rozhodneš stěhovat postel nebo ji stěhovat nebudeš.

Můžeš si vzít metr a změřit jestli máš ve futrech výšku větší než 200cm nebo 210cm, abys tam postel protáhla.

Taky můžeš vzít pár prken a sešroubovat je do tvaru postele u hlavy. Když potom ty sešroubovaná prkna položíš na podlahu a dokážeš je protáhnout mezi futry, tak tam asi postel projde.

Ale jistotu budeš mít až v okamžiku, když tu postel dokážeš protáhnout tím prostorem.

Teoreticky by to šlo zjisit, kdybys sem dala kompletní výkres místností a výkres postele.

hodnocení

2x

Také tohle znám. Vypadalo to, že prostě neprolezu. Ale pak jsem postupovala jako Ferda mravenec, prostě jsem neustoupila a štelovala a štelovala náklon a posun a nakonec to prolezlo. Ale když jsem to dokázala, sama jsem se divila, jak jsem to mohla protáhnout. :-D

hodnocení

1x

Tak možná oknem, taky už jsem to zažil.

asd1
hodnocení

1x

Buď projde jako ježek v kleci (nutno vyzkoušet) nebo musíš kuchnout postel, nebo vybourat futra/ okno ;)

Vyndáš všechny šrouby atd., nařízneš místo spoje a palicí oddělíš.. Pak obnovíš kolíky a zase slepíš, zase tolik práce to neni...

Nařízneš např. vibrační pilkou: hotukdeals.com/...

jezevec*
hodnocení

1x
Ježišmarjá. Futra : 198 cm. Postel : 200cm. Úhlopříčka futer : 210 cm. Řešení : Projít s postelí natočenou šikmo.
krtek66
A ty víš jak je ta postel vysoká? Nějak zapomínáš na to, že je to trojrozměrný objekt...to co jsi napsal jde aplikovat pouze u malých 2D věci... nehledě na to, že neznáš polohu dveří a další detaily
asd1

Natočit do úhlopříčky to jde i s čelem a futrama výšky 197 cm dvoumetrová postel projde. Postavíš na výšku bokem podél dveří, čelo dál od dveří přizvedneš, zasuneš bližší čelo do dveří a obloukem protáhneš celou postel, druhé čelo bude nízké tak můžeš vytahovat rovně, jen s postelí naklopenou do úhlopříčky... Pokud je vysoké i druhé čelo tak zase obloukem. A dveře klidně může mít vyšší, např. já doma mám většinu dveří "díru" přes 2m...

miluli*
hodnocení

Tak to bohužel - starý barák - malá okna.

A nejsou třeba aspoň větší - vyšší dveře?

hodnocení

0x
To ti tu postel lepili dohromady na místě?
Opravdu?
Jinak, rozměry postele známe, klasický futro má na výšku 197 cm, takže o tři centimetry neprojdeš.
Ale třeba máš vyšší futra.

krtek66
hodnocení

0x
Neprojdeš...to je logické...a asi bych poděkoval tomu truhláři co to lepil...miluju takový exoty co vymyslí něco co pak nejde z nějakého důvodu rozdělat jinak než zničením...

hodnocení

0x
Pokud projdete na výšku a je tam dost místa na vytoceni, tak to čelo půjde taky. Pak jedině nechat letiště dětem a dětské postele slepit k sobě a máte letiště bez stěhování :) :)

svet*
hodnocení

0x
Taky jsem stěhoval sedačku a řeknu Vam rubikova kostka hadr jen jedna poloha z 5 pokusů byla do futer správná tzv ťip ťop . Prostě demontujte z postele co pujde a musíte natáčet vselijak postel do futer, pokud to nepůjde máte smůlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]