Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr plastových oken?

Od: edita* odpovědí: 8 změna:

Máme nová trojvrstvá plastová okna. Barva plastu je bílá. Manžel tvrdí, že se budou muset natírat, zejména pokud se někde odřou. Já si zase myslím, že se nebudou natírat nikdy. Napíše mi někdo, jak to tedy je? A v čem je vlastně výhoda (či nevýhoda) u oken s 3 vrstvami skla oproti 2 vrstvým? .Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

že by někdo natíral plastová okna jsem zatím ještě neslyšel. Pokud se odřou tak jsou na to opravné sady třeba argona.cz/... a obvykle jeden z důvodů proč si je lidé pořídí je i to že je nebudou muset natírat. Spíše než odřené jsem viděl, že bílé profily žloutnou nebo šednou a s tím myslím moc dělat nejde. Stává se to ale spíše při kombinaci jakýchsi levných profilů a agresivního prostředí.

Trojskla by měla lépe izolovat než dvojskla (měla protože je možné, že nadupané dvojskklo bude mít lepší parametry než trojsklo v základu). Důležitá je ovšem i správně provedená montáž protože může dojít k tomu, že skla propustí minimum drahého tepla ale kolem rámu Vám bude fičet.

jabraka*
hodnocení

2x

Natírání plast oken je nesmysl.Pokud se přece jen odřou a ztratí lesk,je možno je mechanicky vyleštit.(lešticí pasta,na filcový kotouč).Změnit vzhled celkově je možné použitím venkovních samolepicích tapet.

JABRAKA

stany*
hodnocení

2x

Já se pohybuju ve stavebnictví jen krátkou dobu - asi 10 let, ale o nátěru plastových oken jsem ještě neslyšel, nicméně rád se nechám poučit

arakain77*

Zdravím vás tady úplně všechny.

Možná se budete divit,ale nátěry plastových oken existují.Zatím jsem se ale nesetkal s tím,že by to někdo potřeboval.Dokonce existují pracovní postupy lepení tzv.KAŠÍRU na bílá plastová okna přímo u zákazníka..Např.výrobce profilů Rehau...

hodnocení

2x

Opravdu se plastová okna dají natírat.Asi tak před rokem to dávali v Loskutákovi.Tvrdili,že i plast jednou vybledne či zežloutne(asi za 15 let) a pak se prý musí natřít.Ale to jejich natírání vypadalo strašně.Tak já jenom doufám,že ty naše okna,které nám letos dělali a jsou bílé,dlouho vydrží.

hodnocení

0x

Máme plastová okna asi 2 roky, ale určitě by nás nenapadlo je natírat...Nevím jestli by na tom nějaká barva vůbec držela.Když rámy umyjete,tak jsou stále jako nová...Bílá je základ, horší jsou dub, mahagon, prostě barevná, ale myslím, že se též nenatírají...jenom myjí.

papene*

*modla*Ale co když se nedejbože někde odřou?Co pak?Dá se to nějak opravit?*nevi*

kejki
hodnocení

0x

Nemusí se natírat, to je jejich hlavní výhoda. Při běžném použití je ani neodřete. V celé hmotě je plast bílý, takže odření není barevně vidět.

Trojskla mají lepší izolační vlastnosti, nižší únik tepla. Nevýhodou je váha křídla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]