Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodoměr, průměr připojení 25mm

Od: clayman® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Potrebuji koupit nový poddružný vodoměr, starý má průměr zavitu 25mm. Je to 3/4 závit nebo jiný? Potřebuji aby sednul.
Děkuji
doplněno 02.12.18 10:42: Délka 110mm, propojení coul snad nikdo nevyrábí...

Vodoměr, průměr připojení 25mm

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak to je G3/4" závit. Na 100%

a tady jsem vám ten vodoměr našel:

eshop.ptacek.cz/...

hodnocení

3x

Vy potřebujete vodoměr s připojením DN20 ,to je světlost díry,takže venkovní připojení je ten 1´´

enbra.cz/...

eshop.panfitinka.cz/...

doplněno 02.12.18 12:06:

No já su taky magor*smich* ti první dva rádci mě zmátli*zed* Trubkový závit se řídí světlostí takže vy máte připojení na těch 3/4 jak píše erba s označením DN15

Dn10 = 3/8"; dn15 = 1/2"; Dn20 = 3/4" ; dn25 = 1"

U vodoměru DN 15 je 3/4" závit pro převlečnou matici, u DN 20 1" závit...vždy o jednu dimenzi větší

cernylysak
hodnocení

2x

Je to závit 3/4" ,takže dojdi do obchodu a kup půlcoulový vodoměr

doplněno 02.12.18 21:50:

Odkaz už ti poslal arba

jabraka*
hodnocení

0x

25 mm je palec.Tedy 1 coul nebo 1´´.

JAABRAKA

hodnocení

0x

1 palec má 25,4 mm. Takže to asi bude závit jednopalcový (coulový).

hodnocení

Asi ho nejdříve vymontuju. Coulovy závit se mi nezdá moc běžný... Uvidíme.
doplněno 02.12.18 10:35: Tak fakt. Nedokázal by mi někdo najít náhradu? Nedaří se mi najít coulovy poddružný.
Vodoměr, průměr připojení 25mm #2
sss

A co si myslíš, že je trubkový závit?

hodnocení

tak už ho mám doma. Děkuji všem za pomoc!

Byl to 1/2" vodoměr se 3/4" závitem :) Uf.

Vodoměr, průměr připojení 25mm #3

figurek*
hodnocení

0x

výborně, problém s vodoměrem je vyřešený, jen bych přidal radu pro zdejší poradce : Pro příště se mrkněte na tento web, na kterém najdete vnější průměry palcových závitů. Pak se mrkněte na obrázek dole. Na něm najdete vnější průměry a tloušťky stěn palcových trubek. Věřte nebo ne, půlpalcová trubka nemá průměr půl palce, třičtvrtěpalcová trubka nemá průměr třičtvrtě palce, palcová trubka nemá průměr jeden palec atd. :)

Vodoměr, průměr připojení 25mm #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]