Zdravím,měl by jsem takový dotaz. Bydlím v domě po dědovi a chtěl by jsem si zvednout podlahu o cca.30cm , ale jen v ložnici, abych to srovnal s obyvacim pokojem. No a netuším jak to vůbec udělat. Deda tam ma podle me jen beton a na tom měl dřevotřisku a koberec.Takže bych potřeboval poradit jak to celé udělat a z jakého materiálu.Chtěl bych tam mít plovoučku.Děkuji za radu.(někteří rádí, že tam mam navozit suť a pak srovnat betonem)
Použil bych podlahový polystyren a na něj suchou podlahovou desku z Rigiduru.Deska je slepená do celku jako plovoucí podlaha na polystyrenu.Na ni lze položit jakoukoliv krytinu.
Pokud nemáš na stávající podlaze vodorovnou izolaci proti vlhkosti a je tam jen na rostlé hlíně odlitý soudržný beton, tak bych na něj dal silnější igelitovou fólii (kvůli nepřilepení asfaltové Ipy k betonu a možné prasklině v Ipě-fólie se natáhne a těsní dál v případě pohybu/prasklině spodního betonu), na ni "asfaltovou" IPU v jedné vrstvě(posvařovat a případně napojit na izolaci obvodové zdi-pokud tam je). Dál můžeš udělat dřevěnou konstrukci z trámků/hranolů/fošen/prken co seženeš a navrch plovoučku. Mezi trámy můžeš vložit polystyren. Příbuzný v novostavbě v místnostech pokládal 15 cm fasádního polystyrenu nad Ipu, navrch položil igelit, vypodloženou karisíť (2cm od igelitu) a odlili mu 5 cm betonovou podlahy.
jabraka*
Je to také použitelný postup,ale podstatně pracnější a dražší.
Já jsem podlahu zvedal tak, že jsem dal izolaci(ipu), pak položil 150mm porfix do lepidla, jednu cihlu vedle druhé. Vznikla rovina, na to jsem dal 50mm podlahový polystyren a na to pak 100mm beton.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.