Nejste přihlášen/a.
Jaké čerpadlo? Pračka má čerpadlo pouze na vypouštění vody, ne na napouštění. Ale v přívodu vody do pračky je elektroventil, který napouští vodu, v závisklosti na hladinovém spinači. Takže po spuštění pračky se ventil otevře a po napuštění na příslušnou hladinu jej ten hladinový spinbač vypne-uzavře a vodu zastaví.
Před tím ventilem bývá také sítko, aby zamezilo průchodu nečistot.
Možné závady:
1. Ucpané sítko
2. Uvolněný vodič na cívce ventilu
3. Spálená cívka ventilu, případně přerušená
4. Chybí impulz z ovládací elektroniky - programátoru, který cívku spíná a ventil otevírá.
Odstranění: servisák, případně odmontovat zadní stěnu a zkontrolovat zapojení a stav ventilu. Pozor, provádět při odpojené pračce od sítě!
Zdravím ,z ventilu bez zapojení pračkové hadice teče voda? Když odpojíš hadici od pračky teče? A nebo zkus mezi pračkový ventil a hadici dát o jedno těsnění navíc a neptej se mně proč. Parkrát se mi to stalo a servisák na pračky mi to poradil a vyplatilo se. Pokud to nezabere , tak by mohl být špatný elektromagnetický ventil u pračky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.