Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v hadici nejde dal

Od: miky1* odpovědí: 3 změna:
Voda zapla hadice cista cerpadlo jede ale do pracky voda nejde je tam naky dvoucestny ventyl mohlo bi to bit tim whirlpool plnena vrchem dekuji za odpovedi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jaké čerpadlo? Pračka má čerpadlo pouze na vypouštění vody, ne na napouštění. Ale v přívodu vody do pračky je elektroventil, který napouští vodu, v závisklosti na hladinovém spinači. Takže po spuštění pračky se ventil otevře a po napuštění na příslušnou hladinu jej ten hladinový spinbač vypne-uzavře a vodu zastaví.

Před tím ventilem bývá také sítko, aby zamezilo průchodu nečistot.

Možné závady:

1. Ucpané sítko

2. Uvolněný vodič na cívce ventilu

3. Spálená cívka ventilu, případně přerušená

4. Chybí impulz z ovládací elektroniky - programátoru, který cívku spíná a ventil otevírá.

Odstranění: servisák, případně odmontovat zadní stěnu a zkontrolovat zapojení a stav ventilu. Pozor, provádět při odpojené pračce od sítě!

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím ,z ventilu bez zapojení pračkové hadice teče voda? Když odpojíš hadici od pračky teče? A nebo zkus mezi pračkový ventil a hadici dát o jedno těsnění navíc a neptej se mně proč. :) Parkrát se mi to stalo a servisák na pračky mi to poradil a vyplatilo se. Pokud to nezabere , tak by mohl být špatný elektromagnetický ventil u pračky.

hodnocení

0x

Tím by to být nemohlo. Málo informací, spíš zkreslené a nedostatečné informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]