Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseknuté rychloupínací sklíčidlo na vrtačce

Od: pajson odpovědí: 8 změna:

na vrtačce se mi zaseklo rychloupínací sklíčidlo - v poloze plně rozevřené

stalo se to jen při ruční manipulaci kdy jsem rozevřel sklíčidlo na maximum - tedy nebyla tam žádná hrubá síla

nějaký tip co s tím?

díky P.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sklíčidlo se samo nezasekne. Pokud tam nebyla žádná hrubá síla, tak musí jít sklíčidlo zase uvonit silou ruky.

Pokud jsi ale sklíčidlo otevíral tak, žes roztočil vrtačku na opačné otáčky a chytil otočnou část sklíčidla, tak tam byla hodně velká síla, která to zasekla. V tom případě musíš použít ještě větší sílu a třeba i sklíčidlo uchytit do svěráku.

Můžeš zkusit sklíčidlo lehce poklepat ze stran kladívkem.

pajson
hodnocení

kdepak, vůbec nebyla ani v zásuvce - fakt to bylo jenom rukou otevřeno na maximum

rok stará boschka, téměř nepoužívaná-takže tam není ani žádný bordel...

hodnocení

0x

Prostříknout mazivem - někdy stačí i WD40 a zkusit zavřít. V nejhorším vyměnint hlavičku.

hodnocení

0x

Dať do servisu,mala by byť ešte v záruke.

hodnocení

0x

Patrně se zasekla jedna nebo více upínacích "pacek" uvnitř sklíčidla o vnitřní stěnu sklíčidla, kde mohla zůstat stopa po obrábění. Zkuste jednu "packu" po druhé uvolnit, popř. i nějak udržet v uvolněné poloze a pak by sklíčidlo mělo povolit.

michalfapso
hodnocení

0x

Mne sa zasekla rýchloúpínacia hlava pri vŕtaní do panelu. Nevedel som vrták nijako uvoľniť. Nakoniec sa mi to podarilo tak, že som odmontoval z vŕtačky rúčku, ktorá bola pripevnená hneď za hlavou, omotal som okolo hlavy odstrihnutý kúsok penovej karimatky, pripevnil som priamo na hlavu tú rúčku, tá má uťahovací šrób, ktorým sa to dalo pekne napevno pritiahnuť a s tou rúčkou to už vďaka lepšej páke povolilo.

Vo zveráku mi to nešlo dobre uchytiť, lebo ten na hlavu zatlačil iba z dvoch strán, zatiaľčo obruč tej rúčky sa pritiahla zo všetkých strán.

toma

Tip s použitím přídavné rukojeti je geniální. Měl jsem stejný problém. Otevřel jsem omylem sklíčidlo při nastavených vysokých otáčkách. Použití rukojeti to uvolnilo ihned. Díky moc. *palec*

milansuchomel
hodnocení

0x

AKU vrtačky mají "safe mode". Když máš takto zaseknuté sklíčidlo, utáhni ho ještě víc třeba hasačkama, pak se dostaneš do řežimu, kdy otáčení lupe. Poté drž sklíčidlo a zapni AKU utahování, sklíčidlo vyjede. Pak ten řežim zas vypneš otočením. A je to! Vše jde vidět na videu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]