Nejste přihlášen/a.
na vrtačce se mi zaseklo rychloupínací sklíčidlo - v poloze plně rozevřené
stalo se to jen při ruční manipulaci kdy jsem rozevřel sklíčidlo na maximum - tedy nebyla tam žádná hrubá síla
nějaký tip co s tím?
díky P.
Sklíčidlo se samo nezasekne. Pokud tam nebyla žádná hrubá síla, tak musí jít sklíčidlo zase uvonit silou ruky.
Pokud jsi ale sklíčidlo otevíral tak, žes roztočil vrtačku na opačné otáčky a chytil otočnou část sklíčidla, tak tam byla hodně velká síla, která to zasekla. V tom případě musíš použít ještě větší sílu a třeba i sklíčidlo uchytit do svěráku.
Můžeš zkusit sklíčidlo lehce poklepat ze stran kladívkem.
Mne sa zasekla rýchloúpínacia hlava pri vŕtaní do panelu. Nevedel som vrták nijako uvoľniť. Nakoniec sa mi to podarilo tak, že som odmontoval z vŕtačky rúčku, ktorá bola pripevnená hneď za hlavou, omotal som okolo hlavy odstrihnutý kúsok penovej karimatky, pripevnil som priamo na hlavu tú rúčku, tá má uťahovací šrób, ktorým sa to dalo pekne napevno pritiahnuť a s tou rúčkou to už vďaka lepšej páke povolilo.
Vo zveráku mi to nešlo dobre uchytiť, lebo ten na hlavu zatlačil iba z dvoch strán, zatiaľčo obruč tej rúčky sa pritiahla zo všetkých strán.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.