Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správná montáž sádrokartonu

Od: blabla* odpovědí: 9 změna:

Chtěl jsem se zeptat jaká možnost je správná? Mám chodbu šíře 120 cm délka cca 7m na strop chci dát sádrokarton, desky musím seříznout a hranou PRO dát k sobě, ale nevím jestli A nebo B Prosím poraďte

Děkuji

Správná montáž sádrokartonu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda1954*
hodnocení

1x

"A" je správně proto , že nebudete mít zbytky.co vám zbyde s předešlé desky dáte do další řady .Hlavně myslete na deletační spáry nedorážejte sádrokartony jeden na druhý.Spárovací hmota by měla jít mezi sádrokartony.Taky jsem se tím pár let živil.

hodnocení

0x

Asi jsem nepochopil, ale šíře 120x7000cm?

takže desku širokou 125cm zúžit na 120cm a jednu za druhou, takže 4x200cm a poslední polovic.

blabla*
hodnocení

právě že obráceně těmi hranami které jsou upravené pro pásku k sobě takže desky né na délku ale na šíři nic méně jestli to jde jinak rád se nechám poučit děkuji

jak máte rozmístěné profily?

blabla*
hodnocení

profily nemám dávám to na palubky ( přišrouboval jsem je k trámům) již mám tak udělané všechny místnosti - dělal mi to člověk který se tím živí a podle něj je to v pořádku už několik let to drží ale ted nemá čas a tak jsem se rozhodl to udělat. asi mi to bude trvat déle než jemu

tak to bohužel nemohu sloužit, páč člověk který se tím živý, Vám jistě radí dobře. Já Vám poradím, až budete potřebovat opravit po mistrech, které se tím živý.

jabraka*
hodnocení

0x

V každém případě bych desky kladl za sebou.Jak říká Milan.Je to míň spojů,míň broušení.V každém případě ten sádroš na strop přilep,nízkoexpanzní pěnou,silikonem,akryltmelem,aby se pohyboval zároveň s palubkami.Hrany spojů zkosit 45 st a zatmelit armovacím tmelem,plněným minerálními vlákny.Sádrování co nejméně.Jak jsem už někde uvedl,málo sádry,málo broušení.Když by někde scházela,dorovná se finální stěrkou.

JABRAKA

blabla*
hodnocení

děkuji vam všem za rady a čas papa

bla bal, pápá, ale pěnou neee!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]