Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jsem vlastník bytu v domě,máme společenství a výbor.Před 3 týdny mi střechou zateklo do bytu,flek na stropě 56/32cm,požádala jsem členy výboru osobně o opravu střechy.2 týdny nepršelo,a pak po dešti se opět objevil mokrý flek na tom samém místě a já zjistila,že žádná oprava neproběhla.Bylo mi řečeno at vydržím do jara,že ted se střecha opravit nedá,že zbytečně panikařím.Ted napadl sníh a jsou už větší škody,flek 78cm,mokré zdi,lino.Prosím,jak mám napsat písemnou žádost,aby to výbor přijal a konečně řešil?Ted už nezvedaj telefony,a když přijdu osobně jen mi nadávají,že otravuju.Děkuji Marta.
Ten váš výbor je velice kvalitní
Střecha se dá opravit i v zimě, nám před cca 12 lety dělali rekonstrukci střechy (výměna špatných prken, izolace, kanadský šindel), polovinu prací dělali za mrazu a střecha je stále jako nová.
Vedení SVJ upozorňete, že vám jejich nečinností vzniká škoda, kterou budete chtít nahradit a pokud urychleně nezasáhnou a nezabrání větším škodám, pojišťovna se bude bránit škody zaplatit a vy je budete požadovat po nich (vedení SVJ). Pochopitelně jim to dejte písemně, nejlépe poštou s dodejkou do vlastních rukou. Pak jim nezbyde nic jiného, než zasáhnout.
Škody v bytě pravidelně dokumentujte, může to být důležitý důkazní materiál.
Marto, je mrzuté, že máte doma fleky, ale nikdo z nás nemá páku na Vás výbor a společenství. Jak napsat žádost? Jednoduše, požaduji odstranění zatékání střechou. Nevím, zdali nějaký papír pomůže opravit střechu, když výbor nechce.
Upozorněte je, na větší škody, které můžete po nich vymáhat právně.
Rozebrat střechu teď na podzim,je dost riziko.A pro váš výbor je to otázka financování opravy.Nelze zajistit,peníze,pokud není dost ve fondu oprav.Půjčka od banky není záležitost pár dnů.Jedině,jak věc urychlit je svolat schůzi a řešit to s výborem
JABRAKA
Postup je daný zákonem.na váš podnět se musí sejít výbor a seznámit se se situací.Oprava ze dne na den možná není.Výbor musí najít někoho,kdo za rozumný peníz opraví - zakryje místo průsaku aspoň provizorně.Pak zajistí firmu,která odhadne náklady na opravu i způsob opravy a výbor pak zajistí financování.Úvěr od banky,nebo použití vlastních prostředků,které musí schválit domovní schůze.A pak už vše poběží samo.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.