Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit mastnou klaviaturu

Od: klaviatura odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, při hraní na klavír mám problém s tím, že jeho klávesy začínají být mastné (asi mi moc potí ruce, ale to sem nepatří...) každopádně, poradíte mi jak to vyčistit, abych nepoškodil lak ani dřevo? děkuji mnohokrát

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravím.

Používám líh,na každý pád se mrkněte do článku ;)

jakcistit.cz/...

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, myslím, že jarovou vodou a houbičkou nic nezkazíte - houbičku řádně vyždímete, aby z ní nekapala voda a zřejmě opakovaně budete jednotlivé klávesy stírat směrem k sobě. Zdravím!

jabraka*

Protože klávesy bývají zhotoveny z celuloidu,líh bych nepoužíval.Může celuloid poškodit.Jar odmašťuje dobře.

JABRAKA

klavas
hodnocení

0x

Hlavně netlačit a neukápnout. Na mastnotu - benzin, benzinový čistič, líh.

Nebo starý dobrý Wd40. wd40.cz/...

Nebo vycistito.cz/...

Na googlu je toho více. google.cz/...

Na bělení se použijí jiné prostředky. Ale je potřeba zvýšené opatrnosti. Když se použije třeba sůl s citronem, aby nic nesteklo mezi jednotlivé klávesy. rady-navody.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Školní vlhčené ubrousky Linteo. Jsou sice na ruce žáků počmárané od propisky, inkoustu a lepidel. Nebo bych si koupila podobné ubrousky, co jsou na obrazovky. Tady vidím výhodu, že Vám nic nezateče mezi klávesy a je to pořád po ruce v tom malém zalepovacím sáčku.

111®
hodnocení

0x

ani JAR ne, obyč mýdlo, to se setře, ale JAR bude lepit, zkusil bych ještě perchoretylen někde kde to nebude vidět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]