Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvougaráž a garážová vrata

Od: thomas* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

na jaře se chystám postavit dvougaráž na "zelené louce". Velikostně by měla být pro 2 auta + nějaký prostor pro ostatní věci (bordel?) :) No celkem cca 7 metrů na šířku. Znáte to, když už se to dělá. Jsem ve fázi projektu, rozpočtu a zvažování jaká vybrat garážová vrata.

Jinými slovy, zda zvolit např. 1 x 4m šířky, jaké to má výhody, nevýhody, jak moc je to ekonomicky výhodnější.

Nebo zvolit např. 2x 2,5m šířky, výhody, nevýhody, zda a o kolik je to dražší, samozřejmě tam bude i pohon, ovladač, fotobuňky a asi vše, co pak musí být (sám nevím).

Neřeším každou tisícovku, ale třeba 10tis už je pro mě peníz, spíš mi jde o zkušennosti, proč např. využít 2x menší vrata z důvodu pohodlí, potenciálních problémů, servisu, tepelných ztrát a já nevím co všechno.

Jak by jste si to doma udělali Vy a proč?

Díky moc za názory, T.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

No z hlediska pevnosti panelu jsi limitován čistou šířkou vrat 6m...takže asi tak...jedny vrata, jedna konstrukce, jeden motor, jeden servis...jedno otevření..nevýhoda...váha vrat...

hodnocení

0x

Hlasuju pro jedny větší vrata. Vstup "dveřmi" se dá udělat, někdy je potřeba mít prostor a třeba v létě vyjedete oběma auty, do garáže se dá nějaká ta prácička... budete třeba potřebovat vjet zboku... sloup uprostřed by to nedovolil.

Zmíněná cena za pořízení jednoho zařízení místou dvou je také výhodou...Garáž a "tepelné ztráty" je nesmysl, pokud to není nalepeno na rodinném domě.

hodnocení

0x
No a já to napíšu z mého pohledu. Dvoje vrata budou standardní rozměr. Tudíž to nebude výroba na zakázku a tím pádem větší cena. Když se jedny pos... tak fungují ty druhé. Dělám to už pár let, opravdu jedny široký budou dražší než ty dvoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]