Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nalepit polystyrén na vrata?

Od: zvanda® odpovědí: 12 změna:

Potřebuji zateplit plechová vrata u garáže. Mám polystyrénové desky 3 cm silné a nevím čím je do vrat vlepit. Má někdo zkušenosti? Co montážní pěnou šlo by to? Děkuji za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

zvanda,

ano šlo by to. Ze zkušenosti vím, že to jde jakoukoliv pěnou, nejen nízkoexpanzní. Kdo zkusil uvěří. Vám bych doporučil od Tytanu lepidlo PU, třeba 753, 60sekund, Univerzal. Klidně k lepení cihel. Samozřejmě, klidně i od jiného výrobce. Všechny jsou OK.

Mohu jen potvrdit slslova p.Milana!

Jediný rozdíl-lepicí nízkoexpanzní pěna ( v mém případě EPS 70F na stěny mobilheimu =aluplech) držela polyš (nešle urvat)po cca5minutách od přilepení ,kdežto obyčejná montážní PUR pěna (tuším byla od Soudal) držela polyš až po cca hodině (do té doby se musela trochu fixovat.Jinak broušené cihly na lepicí pěnu ( jsme zjistili-dodali nám pozdě opravy plánů ) ,tak druhý den byl velmi velký problém bloky Porotherm urvat bez poškození!

Takže tazeteli doporučují nízkoexpanzní lepicí pěnu.

diesel, zase jeden šikovný, co zkouší i jiná řešení.

hodnocení

1x

Ano ,ale nízkoexpanzní

hodnocení

0x

Ano, nízkoexpanzní pěna, nanést 5cm od kraje desky po obvodu a dovnitř cik cak, počkat 2-3 minuty a zlehka přitlačit na vrata. Netlačit moc, musí tam část pěny zůstat napěněná.
Začněnte zespodu a průběžně opravujte, pěna přece jen než ztuhne tak trošku nabyde.

joudic*
hodnocení

0x

hoststary*
hodnocení

0x

Přidám dotaz: šlo by pěnou, nebo nějakým jiným vhodným lepidlem, přilepit 5 cm silné polystyrenové desky na na mírně hrbolatý a nerovný nahozený a vyštukovaný strop studeného sklepa pod obytnou místností, aby podlaha nebyla tak studená? Ve sklepě je kotel ÚT a musí do něj jít větracím okénkem vzduch. Vaše řešení s lepením pěnou vypadá nadějně.

doplněno 26.11.18 20:19:

Pane cukráři, díky za vaše cenné rady, kdybych mohl, dal bych vám body.

doplněno 26.11.18 20:20:

Samozřejmě díky patří i ostatním rádcům, dobrá rada je nad zlato.

Proč by to nešlo, skoro vše lze lepit pěnou, jen ne mastné, nebo mokré.

Polyš na sklo, pěnou, na dřevo, pěnou...musel bych psát celou stránku kde všude lepit pěnou.

hodnocení

0x

Tímto způsobem jsem zateplovala. Jenom s tím rozdílem, že jsem montážní pěnou rovnou lepila i polystyrenové desky - nemusela jsem nic ořezávat a líp to vypadalo. Měla jsem ta vyklápěcí plechová vrata. Časem se "vyviklaly" tak, že kolem sice izolovaných vrat byly docela velké otvory po stranách.

ALE: jakmile jsem něco našetřila, nechala jsem si udělat sekční garážová vrata a těch starých jsem se zbavila. Dnes se tluču do hlavy, že jsem do toho nešla dřív. Tepelná úspora je významně větší. Vrata skvěle izolují, a i to, že si zajedu do garáže a hned zavřu (a naopak) není nevýznamné. O pohodlí nemluvě.

hodnocení

0x

Já jsem lepil polystyren na strop ve sklepě a osvědčilo se mi tohle:

Čím nalepit polystyrén na vrata?

krtek66
hodnocení

0x

vím přesně...pokud ty EPS desky nařežete přesně jak mají být, aby se tam vložili a nebyla mezi nimi vůle tak budou držet sami. Pokud nějakým způsobem budou vypadávat nebo nedržet...stačí obyčejný montážní lepidlo v tubě a trochu prcnout na EPS desku a připlesknout k vratům..dělal jsem to nedávno u desek, které byly vložené v místě kde byla ventilace vrat...nalepil jsem a drží

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě by montážní lepidlo mělo stačit.Ale problém je v tom,že lepidlo tuhne na vzduchu odpařením vody.Proto je vhodné pro savé materiály.Polystyren po nalepení vodu uvnitř uzavře a bude trvat dlouho,než vytvrdne.Nízkoexpanzní pěna drží hned.Na trhu jsou disperzní kontaktní lepidla(Thomsit)ty se nanesou na obě lepené části a po zaschnutí se na sebe přitlačí.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]