Dobry den, na fotce vidíte pojišťovák je to u kotle a ten pojišťovák má černý z plastu šroubeni z vrchu. Prosím o radu má to být zašroubovaný anebo dle foto vyšroubovaný? Tzv. V jaké poloze ho mám nechat. Děkuji
Na fotke nie je ziaden poistny ventil, ale automaticky odvzdusnovaci ventil. Cierny sroubik ma byt povoleny, aby nim mohol unikat vzduch. Vo vnutri je plavak s ihlou, ktory vodu za normalnych okolnosti nepusti. Ak by sa plavak zasekol, cierny sroubik sa utiahne, aby ventil netiekol. Vo Vasom pripade je umiestneny velmi delikatne, hned vedla svorkovnice / fazy (?!?). Nechce sa mi verit, ze to takto vyslo z fabriky. Prednostne ale rieste ten biely kondenzator, hrozi (mini) explozia.
No to by měl být automatický odvzdušňovák a měl by být ten šroubek utažený ( pokud ne, nekamenujte mě, pak to máme špatně ). Ale já bych hlavně řešil ten nafouklý - no teď fakt nevím, co to je, je to vedle ten bílý nesmysl.Typuju odrušovací filtr.
svet*
Dle komentářů byste ho měl povolit. Ale nebojte se kamenovat nebudu
Odrušovací filtry jsou určeny pro potlačení nežádoucích vysokofrekvenčních kmitočtů, a to jako vnitřní součást elektrických zařízení ve smyslu zaručovaných parametrů.
Takže zašroubovat děkuji a ten bilej nesmysl toho jsem si vsiml taky ale nevím jestli seženu je to dakon pk 6 a shání se na něj špatně náhradní díly. I když ten bilej nesmysl by vlastně nahraditelný měl být tam ta elektronika se moc neposunula. Děkuji
Spravne vam to pise miso, nechte ho povoleny a jen kdyby odkapaval tak muzete zasroubovat. Spis jde o to proc se na to ptate, jestli vam vse funguje jak ma nekolik let a ted se o to zacinate zajimat a nebo chcete starsi kotel zapojit na topeni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.