Nejste přihlášen/a.
Tak tohle byste již měli vědět. Nevím, kolik je Vám let, kdo s Vámi žije v domácnosti.
Jíst plesnivé věci je nebezpečné a nikdy nevíte, co Vám to vyvolá za nemoce v budoucnosti.
Někdy se to stane, člověk potravinu dobře neprohlédne. Ale kvůli tomu se nebude hroutit, že. Úmyslně, s plným vědomím to nejezte, a uvařte si brambory.
Komzumovat můžete ušlechtilou plíseň třeba na Hermelínu, nebo Nivě, a na nějakém unikátním salámu.
Dovolím si doplnit ještě tuto odpověď. topzine.cz/...
Plísně mají kořínky, které prorůstají potravinou. Pokud je potravina měkká, a to chleba je, tak doporučuji chléb vyhodit do popelnice do směsného odpadu. Stejně tak na jahodách, broskvích, marmeládách apod..
Třeba plíseň na mrkvi, která je tvrdá zelenina píší, že stačí vykrojit.
Já mám ale ze všeho takového strach a nějaká mrkev za 4 koruny mi za to nestojí. Chci si pochutnat a tak nemilosrdně vyhazuji.
Nejhorší plíseň /velmi nebezpečná/ je plíseň na tmavém chlebě, na tu pozor.
Plesnivý chleba se nejí ani nedává domácímu zvířectvu. Dát to slepicím tak to máte ve vejcích. Pokud si pamatuji tak staří lidé dali chléb do utěrky, pak ji nechali uschnout a chléb tak brzy neplesnivěl, dávám to taky tak, ovšem ještě to vložím do futrálu na chleba a utěrku nechám uschnout na radiátoru, když je vlhká. Jinak plísně škodí. Ušetříte pár korun a zdraví máte jen jedno. Soused jedl plesnivé zavařeniny, že je to penicilin a už je na krchově.
Balený chléb v sáčcích je hodne náchylný na pleseň. Plesnivý chléb nežere nic,když ho vyhodím na zahradu tak je tam porád. Vykrojený chléb se muže jíst,to je suchý ,tam se to tak nešíři jako napr.v ovoci.
Zavařeniny taky ,když je tam pleseň vyhodím ji a pokud je to ješte chutný tak to sním ,taky džem. Proto je treba používat nové víčka a sterilizovat teplem.
Plíseň až na ty druhy,co léčí,produkuje rakovinotvorné látky a jiné škodliviny,takže jedině magor to sní.Je to jako s houbami.Některé jsou jedlé a po některých se pojde nebo zničí zdraví.Roste do hloubky takže celé vyhodit.Jí to jedině zaostalí lidé s nevalným IQ.To samé je,když to nějaký blbec dává zvířatům ke krmení
Za první republiky takový chleba rozhodně nevyhazovali.Ani za Hitlerovy nadvlády.Dokonce ani před rokem 1947.Z takového chleba se dělaly topinky..Chleba se začal vyhazovat do popelnuic až po roce 1953.To po měnové reformě a odstranění lístkového - přídělového systému bylo chleba dost a velice levného.Za 1 kg 2.50KčTakže lidi zvlčili.
JABRAKA
Si myslím, že za první republiky /30. léta - velká hospodářská krize/ a za války by žádný chleba nezbyl a tudíž by nespesnivěl.
A pokud, tak se tedy okrájel a zkonzumoval, nebo se dal slepicím, určitě se nevyhodil. To souhlas.
chleba: To vám nikdo nezaručí. Rozhodně není rozumné jíst plesnivý chleba. Takový chleba bych nemilosrdně vyhodil.
chleba Vy jste jak malej. Nejezte ho. Pokud vezmu to nejhorší, tak plíseň je rakovinotvorná.
Vezměte pytlík mouky a udělejte si palačinky, nebo skočte do večerky.
To je jako s houbami, každá je jedlá, jenom některá jenom jednou. A tady s tou plísní nikdy nevíte. Když to můžete ovlivnit, tak to nejezte, stačí, co sníte za neřádstvo o kterém nevíte.
Jo a ještě jeden postřeh je zajímavý. Lidé v koncentračních táborech jedli jídlo zkažené, plesnivé. Přitom výskyt rakoviny u těchto lidí byl minimální. Rak. buňky se dále nemnožily. Čert ví, čím to bylo. Možná že málo jedli a buňky vyhladověli... ale vždyť na druhou stranu jedli plesnivé věci...
Rakovina se mohla projevit třeba až za 30 let.
Jinak povětšinou ti lidé neměli šanci na dlouhý život. Němci měli spočítán kalorický příděl pro uvězněné na dožití 6 měsíců. Potom již přijížděli další vězňové.
Vězňové přeživší a doživší se vyššího věku nemuseli zákonitě dostat samozřejmě tuto zákeřnou nemoc. Příroda a lidské tělo nás stále překvapuje.
Proč ale úmyslně zaplísňovat své tělo viditelnou plísní?
--------------------------
Pokud snědli koncentr. vězni zkažené jídlo, tak povětšinou dostali průjem /úplavici/ a jejich osud byl po pár dnech spečetěn.
Plísně se rozmnožují spóry. Něco jako semínka. Když se dostane spóra do tepla a vlhka, probudí se a začne růst. Vůbec jí nevadí že třeba v plících člověka. To je jen velice krátká a jednoduchá část vysvětlení, proč se nemají jíst plesnivé věci, včetně chleba. Nezapomeň, že penicilin je už upravená plíseň, aby takové pašklivosti, jako je růst, nemohla dělat.
Babčo. Plíseň, která je v chlebu potřebuje pro svůj život naprosto jiné podmínky, než které máme v plících. Opravdu se nám plíseň z chleba nemůže vysemenit do plic
Když má někdo hlad, i tento chleba mu přijde vhod.
Vzpomenu si na první měsíc vojny - přiznám se , že jsem občas chodil do kontejneru za barákem vybírat starý chleba, protože jsem tenkrát byl UPPDKV.
Pokud byste byl zkušený "Bezdík" tak víte kterou plíseň můžete bezu problémů sež..,sníst a kterou ne!Jsou lůísně co neublíží ale na druhou stranu jsopu plísně co můžou neopatrného člověka i zabít!
Preventivně /tedy pokud se stane!/ a nějaká potravina nám "chytne"plíseň ,jde bez milosti do koše. Kdežto zdravy chléb a pečivo co ztvrdne jde králíkům a slepičkám!
Jíst se může. Ještě jsem nikde nečetla zákon, že to bylo zakázané a že by za to mohli někoho postihovat. Ale pokud se Vám jedná o Vaše zdraví a ptáte se, jestli to je dobrý nápad, jíst plesnivý chleba. Tak Vám odpovím, že ne. To bych raději tu chvíli hladověla. Nebo mazala koupit jiný. Pokud jste ale nemocný a doma nemáte nic k snědku a nemáte možnost si někoho poslat pro kus chleba, tak to okrájejte a najezte se. Ale dobré to není a zdravé také ne. Ale pro jednou se nic nestane.
Už zaznělo - záleží na typu plísni. Já snědl "plesnivou tlačenku" a 2 dny jsem byl na WC, další týden jsem promarodil, než jsem se vzpamatoval.
Pleseň na chlebe a pomerančích je prej čistý penicilín. Ta pleseň musí být taková zelená
Jinak když je tam pleseň ,stačí ji vykrojit a ostatný chléb jím.
Pane Nováku1, tak si na to vzpomeňte, až začnete mít za pát let zdravotní potíže. A až se budete ptát: proč ty zdravotní problémy postihly zrovna Vás. Abyste věděl, proč.
Ono se to totiž všechno špatné, co tělo není schopno zpracovat, v těle postupně sčítá, a jednou až toho bude na Vaše tělo moc, začne prostě dělat problémy. Je jenom otázkou, kdy to bude. A čím (kterým orgánem) to začne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.