Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
včera ráno ( sobota ) mě kolem 6:45 probudil sousedovic papoušek. Řekl jsem si jo ok pták je trubka. Dnes se to opakovalo ve stejnou dobu, ale jako bodus přišli v 7:05 dělníci a začali pracovat na stěně, která se mnou přímo sousedí. ( s mou ložnicí ).
Protože jsem momentálně dost nemocný, neměl jsem energii na ně vletět. A proto se ptám: jak bych mu to podle vás měl oplatit?
Doteď vypadali sousedi jako normální rodinka. Mají i malé dítě, ale to že v neděli po ránu tlučou do zdi a hulákají po sobě, to mě fakt nasrali.
Pane Jake, je to rozdíl, máme v zákoně hluk a zvuk, papoušek, koza, pejsánek, prasátko, oslík a.p. nemají při svém projevu hluk, ale zvuk a na zvuky není hygienická norma, tak to bylo schváleno naší šlechtou, pokud se jedná o stavební práce mezi 6 - 22 hod., přiměřeného hluku není proti tomu obrana, ovšem slušný čecháček upozorní sousedy omezí práce na přiměřenou dobu, český buran se chová jako buran, jak při budování komunismu tak i při kvalitním kapitalismu.
Bože, toto je tak krásně napsáno, že nemám slov. Jako člověk bydlící v rodinném domě a z každé strany nenormální hlučné lidi, si nedovedete představit, jak vás chápu. Prostě musíte tu přechodnou dobu vydržet nebo si zvyknout, nic jiného vám nezbyde, protože nikde nebudete mít zastání. Veřte, že jsou na tom lidi ještě hůř. My máme z jedné strany alkoholika, který si zase pořídil psa, kterého nezvládá. Pes neustále štěká, do toho na zahradě rádio na plný pecky a ožrala si ještě tahá domů bezdomovce apod. V teplé části roku vylezeme na zahradu, jen když jde chlastat jinam a to často rádio hraje i přes noc. Domluva nemožná - mele nesmysly. Z druhé strany máme společnou zeď s rodinou, kde všemu velí duševně nemocná matka. Mají všechno v absolutním pořádku, ale neustále cosi budují, protože zdědili peníze. Baba zakázala manželovi i synovi se s námi bavit, protože jsme jim kdysi nepovolili altán 5x5 m přímo u plotu. Každou chvíli tam něco bourají, vrtají, hrozně se to nese a já jsem 30 let doma s postiženým synem a veřte, že loni v létě jsem myslela, že se z toho zblázním. Na zahradu jsem nemohla kvůli ožralovi, vedle cosi bourali - že by aspoň kvákli, že se něco bude dělat, to vůbec - tak jsem čuměla doma, syn špatně slyší, tomu to tak nevadí, no nikomu bych to nepřála. Třeba teď zrovna slyším, jak zase tam stěhují nábytek - bože, ale oni to dělají každý týden! Jinak si také pamatuji, jak dělali střechu před pár lety - 17. listopadu, tedy svátek, ještě se ani nerozednělo a začali mlátit - samozřejmě nic neřekli - syna to vzbudilo a ten byl chudák celý den špatný. Prostě jedině vydržet. Požadovala jsem po doktorce prášky na nervy, nechtěla mi je dát, že tam jsou vedlejší účinky a kdesi cosi. Doporučila mi sirup Novopasit a když už je mi fakt nanic, tak si vezmu Bvitamin, ten sirup, kvasnice a udělám si meduňkový čaj. Vypadám asi jak magor a fakt k tomu někdy nemám daleko, ale ty mé promitivní postupy jsou jediné, které proti tomu rambajsu můžu udělat.
Pane jakell, jestli se to stalo jednou 2x, nechala bych to být. V případě, že by se to opakovalo, bych mu to šla říct.
Je to sice nepříjemné ale chápejte, že se chtějí do nového stěhovat co nejdříve. Opraví a bude klid ale na chalupě náš kohout a všichni kohouti v okolí kokrhají kolem 4 ráno, zvony na kostele se ozývají pravidelně, nejvíc mě štve místní rozhlas se svým hlášením když si po obědě dáchnu nebo auto co jeho amplion vyřvává " vykupuji starý nábytek, králičí kůže", o tom jak štěkají psi a řvou kocouři ani nemluvím. Prostě to chvíli vydržte.
Co já bych dal za probuzení v 6:45 papouchem, či dočasné nepohodlí z důvodu přestavby sousedního bytu (což jsem taktéž zažil). Naši drazí sousedé nám neustále dupou nad hlavou, vstávají ve 4:50 a my s nimi, ač bychom nemuseli. Do toho mají velkého psa, který vyvádí, když nejsou doma a když dojdou odpoledne domů, tak si s tím hovadem přerostlým "hrají", že se klepe strop. Narovinu, při jednom sporu, kdy jsme tam jednou a naposledy šli, řekli, že nás nemají rádi a nebudou dělat pardóny. Samozřejmě se při své demenci prořekli, že jsou naočkováni jiným sousedem, který nás také nenávidí.Pravděpodbně marihuana mu zastřela mozek a seje kolem sebe nenávist vůči nám a jemu podobní kamarádi tomu věří. Občas v noci nám vši silou dupnou několikrát do země. No děs. A zmiňovaný kamarád nám zase při mrazech nechává otevřené pod našim bytem okno ve společných prostorách, kam má přístup jen on. Pokud namítnete, proč se neobrátíme na předsedu sdružení, tak tam je jim to totálně jedno. Policie také nic nesvede, nebož toto hlučení je nepravidelné a nedá se nijak podchytit. A jak z toho ven? Předesílám, že soused je o hlavu vyšší, mladší a IQ slabší. Pomíjím poškrabané auto, namočené v botách atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.