Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrták duté cihly

Od: kk* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, jaký vrták doporučíte do dutých cyhel pruměr 8 na tuhle hmoždinku?

obi.cz/...

Děkuji všem za rady nejlépe obchody obi,hornbach,unihobby. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Jakykoliv vidiak 8mm. Do cihly vrtat nejdriv bez priklepu, melo by to jit samo.

hodnocení

2x

Do dutých cihel, je dobré používat delší hmoždinky a vruty. Právě proto, že jsou duté. Záleží samozřejmě také, jakou váhu ponesou.

To máte sice pravdu, ale otázka zněla trochu jinak ;)

Těžko říct, za co jste získal body...

Závidíš? Jestli ti to nedošlo, tak jsem odpověď druhých rozšířil. Asi to narozdíl od tebe pochopili.

re4zon
Uz v otazce je uvedena konkretni hmozdinka, asi nejlepsi mozna. Takze odpoved uplne k nicemu. To je asi nejaka nemoc, odpovidat neustale na neco jineho. Zrejme nekdo ma potrebu sirit svoje moudra.

re4zon - na otázku stačí jediná odpověď, to že jsem odpověď rozšířil, ohodnotí ten, koho to opravdu zajímá. Jsou to věci, které spolu souvisí. Protože, když se někdo zeptá, na takovou hloupost, můžu předpokládat, že problematice nerozumí, tak je moje odpověď širší. Nebudu znovu psát o průměru vrtáku. Kdo to nechce pochopit je jeho věc. A ten kdo pochopil, bodoval.

ferax - Ahááá... Už je mi to jasné - ona to není odpověď na to, na co se tazatel ptal, je to jen rozšíření odpovědí o něco, na co se neptal.

To já teda taky jen trochu rozšířím odpověď, protože co kdyby to náhodou tazatel netušil:

"Před vrtáním díry je dobré si místo odměřit a případně označit". *smich*

magdon® - .Kdyby mé poznámky byly od věci, tak na kritiku neřeknu ani "popel". Tohle je pouze trapné slovíčkaření. Nic není jen bílé, ani jen černé. Někdo holt si v tom libuje.

hodnocení

0x
Na tyhle hmoždinky bych vzal první vrták který je po ruce.
Samozřejmě podle vrtačky a vidiák.
Podle vrtačky myslím buď normální či SDS.

hodnocení

0x

Zdravím,já hodně používám hornbach.cz/...

re4zon
Jj, Alpen jsou obecne celkem dobre. Jsou tedy i lepsi a levnejsi vrtaky, ale ne v hobbymarketech.

hodnocení

0x

vrták 8mm a BEZ PŘÍKLEPU.

krtek66
hodnocení

0x

do dutých cihel jsou pouze 2 správné řešení, které zaručí pevnost...

1) samodeformovací hmoždinka od Fisheru (po vyvrtání díry, vsazení hmoždinky a následné zašroubování vrutu se hmoždinka deformuje v díře a udělá takový smotek, který výplní díru. Řešil jsem tak závěsy na SDK strop a drží to jak helvétská víra. Může se po tom houpat opice. Nevýhoda tohoto řešení je, že zašroubovaný vrut jde sice vytáhnout, ale hmoždinka už nejde vytáhnout a nejde už použít

2) tuhle metodu moc nemám rád, protože je předpotopní, ale bohužel stále technicky dobrá. Vyvrtat větší díru, do ní vložit a zasádrovat dřevěnou kulatinku, přesádrovat kulatinku a poté navrtat do dřeva na přímo vrut.

obyčejný hmoždinky vydrolí omítku kolem a nebudou držet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]