Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje redukce na 380 V?

Od: athenaise* odpovědí: 12 změna:

zdravím elektrikáře, prosím o radu. Dá se koupit redukce na 380 V z pětikolíku na 4kolík? Možná názvosloví není až tak dobré, ale snad mě tu nějaký elektrikář pochopí. Koupila jsem štípačku s kabelem, kde je na konci koncovka na 4 kolíky a doma mám připojení na 380V na pětikolík. Díky A.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pouze jsem kopíroval část dotazu a našel : google.cz/...

hodnocení

0x

Ano dá,ale hledejde redukci,adaptér na 400V (380 už není) a podívejte se na Ampéry.Třeba elektromaterialy.cz/...

Ale raději bych koupil 5tikolíkovou zástrčku (vidlici)a nechal ji šikovným sousedem vyměnit elektromaterialy.cz/...

athenaise*
hodnocení

*nevi*...s tím sousedem to asi neklapne...naposledy jsem ho žádala, jestli by mi nepomohl dát zpátečku v traktoru a ...prý neumí jezdit traktorem *smich*...starší traktor 70tka a spojka je jak beton...stála jsem na ní celou vahou a stejně se to nepodařilo *smich*

athenaise*
hodnocení

Díky , juknu...hlavně, že to existuje :)

berger*
hodnocení

0x

Máte to za chráničem? Co ten řekne na tu redukci? Já to nevím,jen se ptám...

Pokud je funkční, tak vybaví

rudoslav*

Neřekne nic, z 99% je ten motor do trojuhelníku a PE je tam pouze na ukostření obalu.

Já mám např na stipacce stykač a v tomto případě je využita nula a chránič podle mne vybaví.

olinl
hodnocení

0x
Levněji vyjde vyměnit vidlici na pile za pětikolíkovou, ale z vašeho hlediska je lepší koupit redukci.

athenaise*
hodnocení

no, příště budu v krámě bedlivější, ale mě vůbec nenapadlo, že bych se měla kouknout do vidlice, že tam jeden kolík "chybí" *smich* zajdu tam a ...uvidíme, snad ví, co mi prodali a co bych měla dokoupit. Jen by mne zajímalo, proč to dělají...a zrovna mě *smich2*

olinl
Takhle se podobné výrobky už s vidlicí a s "čtyřkolíkem" prodávají/vyrábějí, protože ten pátý kolík je tam pro daný výrobek zbytečný. Potom se musí dělat úpravy, vyrobit nebo zakoupit přechodku. Spoustu lidí má v domácnostech ještě "čtyřděrové" zásuvky 4oo V, ti takovou věc vítají, že nemusí nic shánět.. Tu přechodku v obchodě vám budou pravděpodobně objednávat, málokde ji běžně v "Elektře" mají.

vernon
hodnocení

0x
Existuje, jde běžně vyrobit na koleně a žádný problém. Připojené zařízení ale nesmí potřebovat "N". Pouze tři fáze a ochranný vodič - L1, L2, L3 a "PE".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]