Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navýšení hlavního jističe

Od: heterak® odpovědí: 5 změna:

Budu měnit hlavní jistič před elektroměrem z hodnoty 1x20A na 1x25A. Je nutná revize elektroměrového rozvaděče nebo stačí formulář " potvrzení elektromontéra"? Přesný postup jaké papíry vyplnit znám,jde mi jen o to,jestli je třeba revize či nikoliv.

A další podotázka zní,jestli je v případě nutné revize elektoměrového rozvaděče,nutné dodržet přesně stanové hodnoty průřezů nebo mávnou např.nad hliníkem 6ka průřez.

A hlavní jistič kde je starý černý 20A se musí nahradit novým jističem nebo se může použít opět starý černý 25A?

Jedná se o panelákový byt.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Taky je důležité, kde se dotyčný hlavní jistič nachází. Můj se nachází na zadní stěně domu a za bránou. Bylo mi řečeno, že kdybych chtěl rekonstruovat elektriku v domě, tzn. i výměnit jističe atd., musel bych zároveň přesunout hlavní jistič před barák (bránu) do nového antoníčku. Takže na to bych se být Vámi také zeptal Vašeho distributora EN.

hodnocení

Jedná se o klasický komunistický panelák. Elektroměry jsou normálně u dveří na chodbě. Tam se nic přesouvat rozhodně nebude :)

Známe elektroinstalace v panelácích, počítám že to nebude tak jednoduché. Nelze jen tak zvyšovat proudovou zátěž (průřezy vodičů a pod.).

isosaganu
hodnocení

0x

Na tyto otázky ti odpoví tvůj elektrikář, který zná poždavky distributora. Ten stanovuje podmínky připojení.

doktpr365*
hodnocení

0x

Měnil jsem u syna pře rokem a půl,taky ve staré bytovce 20 za 25A. Čez požadoval revizi,jak je to s přívodem do bytu nevím já to měnil za 5x10mm2 jelikož se dělala komplekt celá instalace nová a tak jsem chtěl i přívod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]