Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolnění výtlačné pistole z kartuše na tmel

Od: angita* odpovědí: 12 změna:

Nikdy jsem neměla problémy s vložením kartuše na tmel, silikon apod. do výtlačné pistole ( praktis.cz/... ale vždycky jsem se potrápila s vyjmutím kartuše z pistole. Vlastně se mi to vždy povedlo jen náhodou, takže jsem nikdy nepochopila princip. Zítra budu lepit luxfery, lepidlo je v těchto kartuších a spotřebuji 3 kartuše. Sice mám dvě výtlačné pistole, ale i tak ve vyjmutí vidím největší problém. Poradíte mi, abych se zase netrápila? Existuje snad podobné video jako na vkládání a manipulaci?

Předem díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Když pistoli držíte v ruce a prsty mačkáte rukojeť pro vytlačování, tak si všimejte co dělá ta malá pacička úplně nahoře co skrz ní jde tyčka co tlačí tmel. Pak vám to bude jasné, lež vyzkoušet i na prázdné pistoli. Pacicku palcem jedné ruky zmáčknu a druhou rukou vytáhnu tyčku až nahoru taky abych vyndal kartusi a nebo připravil pistoli na vložení. Snad je to jasnější, video nevím jestli existuje, kdyžtak skočte někam za sousedem, nebo až budete kupovat tmel tak se zeptejte prodavače vždyť na to nic není. Učený z nebe nespadl.
Opravený odkaz praktis.cz/...

hodnocení

3x
U některých pistolí se nejprve musí vytáhnout spodek kartuše a u jiných zase pro změnu vršek.
V každém případě na tom nic není.
doplněno 24.11.18 23:14:

youtu.be/...

rv*
hodnocení

3x

Na zadní straně je "mačkátko", kterým se odlehčí píst - chce to trošku sílu. Pak ta středová tyčka, která končí hákem, se otočí o 180 stupňů a mělo by jít píst vysunout (někdy to jde lépe, když je "mačkátko" stisknuté).

ten šestihran asi neotočí, ale jinak správná rada. Alespoň na pistoli co mám já se nic otáčet nemusí. Jen zamáčknu a vytáhnu.

hodnocení

1x
Odkaz je nefunkční. Obecně ale každá pistole má možnost uvolnit tlak pístu ( taky když skočíš práci aby to to dal nevytekalo ). To když uvolníš a píst vytáhneš dozadu, tak pak při záklonu pistole kartuše o centimetr sjede dozadu a v pohodě ji vyjmeš.

Odkaz je funkční po malé úpravě. Stačí na konci smazat čárku a závorku a už jede:-D

hodnocení

1x

Na každé pistoli je vzadu páčka na uvolnění tlaku. Páčku pak podržíte a vytáhnete píst až na konec. Kartuž vám pak skoro vypadne.

joudic*

a tam kde neni, se jen otoci tlacna tycka s pistem zubama od mechanismu

berger*
hodnocení

0x

U silikonů,akrylů to jde snadno,ale vždycky mám problém s mamutem. Zkoušel jsem různé pistole,tu kartuši od mamuta jsem vždy musel vypáčit silou...

dejv111*
hodnocení

0x

Ti, kdo máte problém s vytažením kartuše od lepidel jako je Mamut, mám tip jak se tohoto neduhu zbavit. Před vložením kartuše do pistole do ní strčte široké víčko od mléka a problém je vyřešen. :)

angita*
hodnocení

Moc všem děkuji! Podařilo se a opravdu to není nic těžkého. Teď už budu vědět i pro příště. Video super! Naprosto jasné.

To že jedno lepidlo ze tří bylo zatuhlé a zničla jsem jednu pistoli, to už je jiná historie... Teď už tedy taky vím, která pistole je pevnější a tím lepší. Je to ta z videa.

Taky dalo obrovskou práci to video natočit :)
Jinak ta pistole z videa je ta horší, lepší jsem měl v autě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pistole na tmel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]