Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou elektrickou řetězovou pilu

Od: nadap* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, prosím o radu, vybírám mezi těmito pilami...Makita UC3041A nebo Dolmar ES 34 TLC , potřebuji pilu na zahradu pro občasné řezání stromů a palivového dříví ,měli jsme Stihl, ale dosloužila, lištu chci jen 30 cm...popř nějakou Narex?

Díky za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

5x

Osobně bych vzal Narex kterou vlastním a kterou zmiňujete s otazníkem. Narex 35-25. To co uvadíte je slaboučký. Lišta 35 je optimální a výkon 2500 W rovněž.

hodnocení

4x

V podstatě jsou obě pily stejné, protože je vyrábí jedna firma. Viz: naradihornig.cz/...

athenaise*
hodnocení

4x

já mám aku Stihl a paráda, je malá a lehká a hlavně...nemusím tahat na zahradu elektriku :)

asd1
hodnocení

4x

To jsou prakticky dvě stejné pily jen v jiné barvě - vyrábí se na stejné lince, jeden den modrá a druhý den červená.. Technicky je to motor od Makity a řezná část od Dolmaru. Je tam řetěz šířka 1,1 = úzký prořez, do čistého dřev OK ale na palivo moc nevydrží. Celkově se vyplatí připlatit za tu s motorem v ose - líp vyvážená a má řetěz 1,3mm.. Mám už asi 10 let starší model ES2135 (2kW motor v ose), nařezala toho hafo a pořád jede bez problému. Jen bych uvítal klasické upínání na dva šrouby + napínák z boku. To rychloupínání se mi nelíbí. Ale funguje i tak bez jediného problému.

Narex ujde ale Dolmar/ Makita je lepší, nejlíp mít obě a vyzkoušet. Motor v ose je lepší o hodně, líp vyvážené a motor nepřekáží na straně... Na prořez stromů je lepší něco menšího/ lehčího.

hodnocení

3x
Mam dobru skusenost s Makitou/Dolmar s motorom v ose a uhlovym prevodom. Vasa ma motor z boku a obcas to prekaza.

hodnocení

3x

Nazdarek,ja si koupil Narex EPR 40-24 hlavne na rezani palivoveho dreva a je super.Z meho hlediska muzu doporucit,DRive jsem mel jen malou nejakou 1600 w,ale to byla slabota.Ja do lesa kacet nechodim,vzdy rezu jen v okoli domova a plne mi to vyhovuje.Ted zacali delaz nejake nove rady,ktere maji jeste vyssi reznou rychlost a jsou o 100 w vykonejsi.A hlavne svym rezanim nikoho nerusim,pac je to v celku tichy stroj.Toz tak

still10k*
hodnocení

2x

Přimlouvám se za Narex. Už máme druhou v pořadí, spolehlivý stroj. Makita i Dolmar jsou jistě dobré pily, ale Narex je Narex *frajer*

barbakan*

Jo, Narex je Narex, ale drahý a pily skládá z čínských komponentů!

jofa*
21.11.18 14:52

Nesmysl.

barbakan*
hodnocení

1x

Obě mají bez nástrojovou výměnu a napínání řetězu. Takže je jedno, kterou si vybereš. Mají stejné parametry, ale rozdílné názvy.

hodnocení

0x

Mám pilu za 15 stovek/.... Už toho pořezala hafo, na občasné řezání bohatě stačí.

Dokonce se mi náhodou doma sešly dva kusy, jednu klidně prodám. :)

hodnocení

0x

Mám Narex 40/25, vyrábí se i s kratší lištou. Není to špatné, nemusíte se starat o benzín a olej a tak... Je to dobrý pomocník, provoz je levnější než benzínovka - možná i tak pětinásobně), na přívodní šňůru se dá zvyknout. Akorát pozor na dolévání oleje na řetaz, motorovky mají automatiku (dojde-li benzín=dolej olej, u elektrické tu hladinu musíš hlídat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]