Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šachta na vrt

Od: oto000® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat budu dělat vrt na vodu až bude vyvrtáno potom je třeba udělat nějakou šachtu na kabeláž,trubku a zadeklování vrtu.A mě zajíma s čeho lze udělat tuto šachtu bude stačit průměr 60-80 a délka asi 1 metr

jestli betová skruž ,nebo plastová roura a poklop nebo něco jiného?Děkuji za info

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Použijte standardní šachtové betonové prefabrikáty DN1000/500-3ks s těsněním EMT1000...přechodovou desku a poklop.

Alternativně ještě možno použít studniční skruže DN1000 a navrch zákrytovou půlenou desku.

doplněno 21.11.18 11:54:

Celkem nevím, proč hledáte alternativu (mimo manipulace, která je u betonu samozřejmě obtížnější). Betonové skruže se dělají se sílou stěny 12 a 9cm, a protože předpokládám, že to nechcete mít na "týden", tak bych slabší stěnu nedával. Samozřejmě se dělají i plastové trouby DN1000 nebo 800mm. Ale také nebudou "zadarmo", spíše budou dražší než ty betonové..a budou se hůře shánět (protože potřebujete jen cca 1,5m - kilometr byste sehnal snadno).

hodnocení

Nějáka jiná alternativa mimo beton třeba korungova roura jěště jsem viděl tenkostěnou betonovou skruž

hodnocení

0x

To vše vám na místě podle podmínek, řekne pracovník firmy, která bude vrt provádět. Pokud je to firma solidní.

baggio
hodnocení

0x

Já jsem použil plastovou šachtu 100cm průměr a výška 150cm, která je přímo k tomuto účelu určená. Dole má průchodku s těsněním na plast trubku z vrtu a nahoře poklop. Voda v šachtě nekondenzuje a i teď po 2 letech provozu je pěkně čistá. Je lehká a stačí ji jen obsypat zeminou, nemusí se obetonovávat. Cena cca 7500 Kč.

Šachta na vrt

rv*
hodnocení

0x

Obvykle toto dělá firma, která provádí vrt. Tak bych to nechal na nich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]