Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno sem koupil starší rodonný dům a postupně ho opravuju. Přízemí mám skoro hotové a příští rok se chystám na horní patro nad, kterám je půda. Ta bude neobytná spíše na uskladnění věcí apod. Nyní řeším otázku dodatečného zateplení střechy a podlyhy půdy. Co se týče střechy dva kolegové v práci mi řekli, že normálně nemám ni řešit a nakoupit vatu a vložit jí mezi krokve? Jelikož střešní tašky jsou ještě relativně dobré a rekonstrukci střechy plánuji cca do 4 -5let udělat. Tak přemýšlím jak zateplit půdu a střechu. přikládám kdyžtak foto. Děkuji všem za radu
Dělali jsme přesně to, co čeká tebe. Normálně přijela firma, narvali vatu mezi krokve, pak přes to našroubovali profily a pokryli sádrošem.
a nemusí tam bejt nějaká parozábrana či pojistná hydroizolace teda aspoň všude to tak na netu právě vidím
Tak parozábranu tam zcela určitě dávali taky, jinak asi nic dalšího, ale moje úloha v celém případu byla je přivítat, udělat jim dobré jídlo a při jejich odchodu zaplatit a radostně vyjeknout, jak je to krásný... Já jsem na řemeslný práce antitalent, jen popisuju, co jsem viděl...
...narvali vatu mezi krokve, pak přes to našroubovali profily a pokryli sádrošem.
ale to je špatně, tak to asi nedělali...
Jestliže nechte dělat obytné podkroví, není důvod dělat izolaci mezi krokve, ale jen zateplit podlahu půdy. Na správný postup je třeba více info.
podlahu půdy bych určitě taky zateplil, ale ještě nevím přesnou skladbu jak to udělat? Ale to by asi bylo na jinou otázku. Tu střechu bych právě zateplil rád taky.
Jestliže ta půda nebude obytná, udělejte jak radí milancukrar. Soustřeďte se na správné a kvalitní provedení izolace podlahy půdy a izolaci střechy nechte plavat. Jsou to vyhozené peníze a při nesprávném provedení možná příčina vzniku problémů.
To co Vám radí kolegové "kup izolaci a vlož mezi krokve " má svá pravidla
Vašku, je jen na Vás co uděláte. Pokud koupíte izolaci u mne, doporučím Vám silně izolovat podlahu i mezi krokve. Jako technik Vám ale sdělím, že zateplení podlahy půdy je OK, ale zateplit pak krokve je nesmysl.
Vždyť nebudete půdu vytápět a není tam co izolovat.
Doře chápu teda zateplit podlahu půdy v tom případě budu muset založit novou otázku abych se dopátral jak přesně zaizolovat podlahu. Ale pořád bych chtěl poradit jak zateplit místnost na první fotce která se právě nachází v patře, které bude vytápěno jelikož na tuhle část střechy šikminy navazuje přístavba. Z této místnosti bych chtěl udělat nějakou technickou místnost jen.
Heraklit není izolace, na přesný postup je třeba spoustu fotek, nebo místní šetření. Z výkresu nelze dávat radu.
Chápu, že na internetu se těžko radí, mohl bych vyfotit i více fotek. Jde mi oto jak zateplit místnost co je na první fotce. Jelikož je to v patře kde se bude topit musím to nějak bohužel vyřešit. Jediné co mě napadlo hold mezi krokve vatu, parotěsku a sádroš. Vím, že to není ideální stav
To červené není hrana místosti, ale Vámu uvažované zateplení. Chyba. Je třeba zateplit ze strany půdy, strop, boční stěny. Nikoliv šikminy. Tam jak jsou uskladněná prkna a hrníček, dejte izolaci na stěnu.
Ano izolace té stěny mě napadla jako první, ale pak nějak musím zateplit i tu část střechy ne?
Dále pak mám v plánu dodatečně zateplit stěny viz foto (černá šipka) jelikož je stěna tvořena právě z heraklitu a za stěnou za dvířkama je taková dlouhá nudle propojující až k druhému pokoji. Dále pak viz (červená šipka) mě napadlo to nějakým způsobem obouchat teda pokud to stav konstrukce dovolí a udělat klasickej SDK podhled včetně izolace. A nakonec ze strany půdy zateplení podlahy. Je to jen teorie a sem ráf i za takovouhle konzultaci a kritiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.