Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rojek TKA 15 špatné hoření

Od: liki12® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám problém se svým kotlem Rojekem tka 15. Ať dělám co dělám tak mi kotel stále špatně spaluje a strašně se dehtuje až mám lesklé stěny kotle. Pokaždé když k němu přijdu třeba po 4 hodinách tak mu levá část hořáku hoří ale ta pravá část nehoří a nespalený uhlí nebo spíš práh z úhlí přepadává do popelníku. Prosím poraďte co mám dělat. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedostatek vzduchu pro spalování. Pokud je v pořádku ventilátor a kotel topí na požadovanou teplotu může být problém v časování podavače paliva

hodnocení

Uhlí jsem ubrané měl a kyslík přidáný jsem taky měl. Ale pořád to samé.

Jakým způsobem přidaný kyslík? Není problém s ventilátorem?

hodnocení

Tak kotel má nastavený nějaké svoje hodnoty co mi nastavil technik. A já už si pouze ladím čas podávání paliva do -30 až +30. A otáčky ventilátoru buď můžu zvýšit v % nebo snížit. Jinak ventilátor se mi zdá v pořádku.

Prostě v části kde to nespaluje není vzduch.Jestli ventilátor fouká jak má bude něco přicpaného po cestě nebo přímo v hořáku

hodnocení

Když u kotle jsem tak hořák krásně hoří celý. Ale přijdu za 4 hodiny a už hoří jen levá část a na právé straně už je nespálené uhlí.

může to být i palivem.. jinak nevím jaké uhlí máte ale co jsem slyšel tak některé hnědé uhlí hoří dobře, když je vzduchu naopak méně.

hodnocení

Přidám ještě více vzduchu a pak napíšu jestli to pomohlo nebo ne.

hodnocení

Dobrý den, kotel stále špatně spaluje. Spaluje pořád jen v levé části hořáku a v pravé ne. Vzduch jsem přidal a uhlí jsem ubral na maximum. Už nevim co stím mám dělat.

Zkontrolovat jestli vzduch fouká stejnoměrně ,případně rozebrat a vyčistit hořák.

hodnocení

Hořák vždy fouká všude stejně a taky jsem ho čistil. Ale zdá se mi že se kotel vždycky natopí a pak jde do útlumu. A potom se už nerozhoří po celém hořáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]