Dobrý den, mám problém se svým kotlem Rojekem tka 15. Ať dělám co dělám tak mi kotel stále špatně spaluje a strašně se dehtuje až mám lesklé stěny kotle. Pokaždé když k němu přijdu třeba po 4 hodinách tak mu levá část hořáku hoří ale ta pravá část nehoří a nespalený uhlí nebo spíš práh z úhlí přepadává do popelníku. Prosím poraďte co mám dělat. Děkuji
Tak kotel má nastavený nějaké svoje hodnoty co mi nastavil technik. A já už si pouze ladím čas podávání paliva do -30 až +30. A otáčky ventilátoru buď můžu zvýšit v % nebo snížit. Jinak ventilátor se mi zdá v pořádku.
Dobrý den, kotel stále špatně spaluje. Spaluje pořád jen v levé části hořáku a v pravé ne. Vzduch jsem přidal a uhlí jsem ubral na maximum. Už nevim co stím mám dělat.
Hořák vždy fouká všude stejně a taky jsem ho čistil. Ale zdá se mi že se kotel vždycky natopí a pak jde do útlumu. A potom se už nerozhoří po celém hořáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.