Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím vás, potřebval bych nutně zkrátit nerezový vlnovec který vede od krbových kamen. konec toho vlnoce je zdeformovaný a těsnění už prostě nepomáhá.
Je možno ten vlnovec nějak doma zkratit a uzpusobit aby i převl. matice taky fungovala? Je zapotřebí nějaký kroužek aby matice nevypadla?
Děkuji
rv Dělený kroužek tam je vždy, aby se o něho mohla opřít převlečná matice, ale vlnovec musí mít na konci rovnou plochu pro těsnění, a tu vytvoříte jedině nějakým přípravkem, třeba výše jmenovaným...
děkuji, takže bez tohoto zařízení to tzv. na koleně prostě neudělám, takže nejdříve zítra v nějakém krámku s topenařinou
Případně zkuste někoho z oboru, nějakou, třeba menší firmu...taky jsem to měl půjčené od místní firmy...na "koleně" to bude dost pracné...a výsledek s otazníkem...musel byste dělat přípravky, aby plocha pro těsnění byla rovná; jinak by problém asi přetrval...
hotovo do cca 5 minut, v prodejně s topenařinou mě nalisovali nové "konce"
nechtěli za to nic, tak aby to blbě nevypadalo, tak jsem si zakoupil 2x těsnení k těm převl. maticím
Pro napojení vlnovce se používá třeba dělený kroužek koupelny-venta.cz/.... Vlnovec zkrátíte, nasadíte převlečnou matici, za 2. vlnu od konce dělenou podložku a pak dle vhodnosti fíbrovou, měděnou nebo silikonovou plochou těsnící podložku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.