Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
termostat ukazuje, že topí, trubky u výměníku jsou teplé, ale radiátory studené (odvzdušněné jsou, tryská studená voda). Kde hledat chybu? Jedná se o byt ve výstavbě. Chci to zkusit svépomocí, než se zavolá topenář.
Děkuji.
Píšete byt ve výstavbě. Je to tedy vůbec dodělané? Pokud ano, tak jak už zde padlo, čerpadlo.
Chod čerpadla zjistíš jednoduchým způsobem (už jsem to zde na poradně taky popisoval). Vezmeš šroubovák, opřeš ho o čerpadlo a horní konec opřeš o ucho. Pak přepínačem vypínáš, nebo přepínáš a chod jasně slyšíš. Pokud čerpadlo běží, ještě by mohla nastat varianta, že má poškozené oběžné kolo (vrtuli). Taky už jsem se s tím setkal.
poznámka : jestliže je to po výstavbě a ještě se netopilo ,, obráceně zapojené čerpadlo- elektricky ,, ale to by asi topilo ,ale blbě. Topenář projde trasu od teplého výměníku po tu část odkud to netopí ...
Opravdu bych rád věděl, jak se dá elektricky zapojit čerpadlo obráceně. Chápu mechanicky ( směr proudění ) ale elektricky? Můžete mi to vysvětlit, fakt to nechápu ( nějakým přehozením drátů určitě nezměníte směr otáčení, pokud tam teda nemáte třífázové čerpadlo a to už by teda fakt musel být rodinný domek hóóódně velký )
Teď jsem si všiml, že je to byt, tak to by snad i šlo, ale celému baráku by to netopilo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.