Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna vodoměru na chatě v zimě?

Od: nimha® odpovědí: 8 změna:
Zdravim,
prisel mi dopis od vodaren, ze by na nasi chate chteli ted zpristupnit vodomer. Ten je klasicky na zahrade, v takove te sachte.
Trochu pozde, ne? Ja uz tam ted tenhle vikend jedu chatu dozazimovat, voda uz zavrena a vypustena je, cele je to pro jistotu obalene hadry a polystyrenem.
Premyslim, jak moc trvat na odlozeni vymeny az nekdy na brezen, az se voda znova zapne. Bojim se, ze se tam neco s tim muze stat, kdyz tam nebudu (v zime tam jezdim jen cca 1x mesicne to tam zkontrolovat) a budu muset resit nejake problemy s vodou v zime. Uz jednou mi tam vodomer v zime praskl (nastesti z nej nic neteklo, ale byl na odpis). Jak moc to vidite rizikove?
Zpristupneni jako takove neni problem, a kdyby to byl barak, co je celorocne v provozu, tak ani vymena ne, ale u chaty, kde nikdo skoro pul roku nebude, se mi to nezda... kdyby menili elekromer, tak v poho, ale voda a mraz... nechce se mi to libit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nechce se Vám to líbit. No, líbit se Vám to nemusí, ale vodárny se těžko budou řídit tím, zda v daném objektu zrovna je..nebo není..a kdy tam bude. To by se z toho museli zbláznit.

Samozřejmě se s nimi ale můžete zkusit domluvit na jiný termín, zato nic nedáte. je ale možné, že v dané lokalitě toho budou mít víc..a domlouvat si s každým majitelem chaty jiný termín je téměř nemožné.

hodnocení

Chapu je, no na druhou stranu davat zimni terminy na cokoliv je v chatove oblasti s desitkami chat docela nedomyslene.

Není zima. Nemrzne. Majitelé jsou snadněji dosažitelní než v době dovolených.

hodnocení

3x

O co Vám jde? Vodu máte zavřenou, potrubí vypuštěné. O to jednodušší bude výměna. Co by Vám tam mělo zamrznout, když v potrubí žádná voda není?

A že se to dělá v zimě? Vodárny mají prostě daný termín a je pravděpodobné, že budou měnit vodoměry v celé osadě (akce vyjde levněji). Kvůli Vám by tam museli ještě jednou, chtěl byste si ten výjezd navíc jen kvůli Vám zaplatit?

doplněno 15.11.18 12:28:

Navíc vodoměry (plynoměry, elektroměry...) mají zákonem danou dobu, po které se musí znovu kalibrovat a protože Vás nesmí nechat bez vody, řeší se to výměnou měřidla, trvající pár minut. Kdyby vodárny nevyměnily vodoměr v termínu, ryskovaly by postih.

fidonet*
hodnocení

3x

Nám je mění také, nebyl problém se s nimi domluvit a o 2 měsíce výměnu posunout

hodnocení

2x

Prostě jim napište nebo zavolejte, že termín už není pro Vás vhodný, chata je již zazimovaná a zda by mohli situaci vyřešit na jaře. Buď Vám napíšou, že to přesunou, nebo napíšou, že stav je podle jejich měření nebo výpočtů havarijní a může to kdykoliv prasknout, zvlášť v zimě.

matesj
hodnocení

2x
Nevím,co řešíte...hlavní uzávěr máte před vodoměrem zavřený,tak NO problema...
Pokuď vám tam něco zamrzlo(zamrzne),tak je chyba na vaší straně.Máte tedy špatně ošetřeno proti chladu...malá hloubka šachty,nedostatečná izolace...Pokuď nemáte jiné řešení,tak musíte přihřívat...

hodnocení

DEKUJI VSEM ZA VASE POSTREHY A RADY.
Poslal jsem vodarnam mail a uvidime, jak se k tomu postavi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]