Nejste přihlášen/a.
prisel mi dopis od vodaren, ze by na nasi chate chteli ted zpristupnit vodomer. Ten je klasicky na zahrade, v takove te sachte.
Trochu pozde, ne? Ja uz tam ted tenhle vikend jedu chatu dozazimovat, voda uz zavrena a vypustena je, cele je to pro jistotu obalene hadry a polystyrenem.
Premyslim, jak moc trvat na odlozeni vymeny az nekdy na brezen, az se voda znova zapne. Bojim se, ze se tam neco s tim muze stat, kdyz tam nebudu (v zime tam jezdim jen cca 1x mesicne to tam zkontrolovat) a budu muset resit nejake problemy s vodou v zime. Uz jednou mi tam vodomer v zime praskl (nastesti z nej nic neteklo, ale byl na odpis). Jak moc to vidite rizikove?
Zpristupneni jako takove neni problem, a kdyby to byl barak, co je celorocne v provozu, tak ani vymena ne, ale u chaty, kde nikdo skoro pul roku nebude, se mi to nezda... kdyby menili elekromer, tak v poho, ale voda a mraz... nechce se mi to libit.
3x
Nechce se Vám to líbit. No, líbit se Vám to nemusí, ale vodárny se těžko budou řídit tím, zda v daném objektu zrovna je..nebo není..a kdy tam bude. To by se z toho museli zbláznit.
Samozřejmě se s nimi ale můžete zkusit domluvit na jiný termín, zato nic nedáte. je ale možné, že v dané lokalitě toho budou mít víc..a domlouvat si s každým majitelem chaty jiný termín je téměř nemožné.
3x
O co Vám jde? Vodu máte zavřenou, potrubí vypuštěné. O to jednodušší bude výměna. Co by Vám tam mělo zamrznout, když v potrubí žádná voda není?
A že se to dělá v zimě? Vodárny mají prostě daný termín a je pravděpodobné, že budou měnit vodoměry v celé osadě (akce vyjde levněji). Kvůli Vám by tam museli ještě jednou, chtěl byste si ten výjezd navíc jen kvůli Vám zaplatit?
doplněno 15.11.18 12:28:
Navíc vodoměry (plynoměry, elektroměry...) mají zákonem danou dobu, po které se musí znovu kalibrovat a protože Vás nesmí nechat bez vody, řeší se to výměnou měřidla, trvající pár minut. Kdyby vodárny nevyměnily vodoměr v termínu, ryskovaly by postih.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.