Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat barvy před zimou v garáži?

Od: jonnyk odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, mám v garáži plno barev, sprejů kosmetiky atd. Chtěl bych je někde uchovat přes zimu v garáži aby nepomrzly, jak to děláte? Jedná se o řadovou garáž, kde mi v zimě zamrzla voda v kanistru, bývá v ní pod 0°C, děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

6x

syntetickym barvam je to zrejme vicemene jedno, a ty ktere byly dobre zavrene, tak byly v poradku.. vetsina barev v drevene kulne na mrazu je 20-40 let stara a bezbarvy lak z 80tych let pouzivam porad, protoze se neda srovnat s tim co se prodava dnes :)

hodnocení

5x

Farby a lepidla na vodnej baze odkladam do komory, kde nezamrznu. Synteticke s tym problem nemaju, tak ich nechavam v bude.

fidonet*
hodnocení

3x

V Garáži není vhodné barvy nechávat pokud víte, že zmrznou. To je už skoro lepší je odvézd do sběrného dvora, protože většina nepřežije.

Ale teď vážně. Barvy v mrazu mění strukturu, některé vytvrnou apodobně. Ale vy potřebujete , aby byly k použití. Jediná rada, přesunout je alespoň na +10 st.

jabraka*
hodnocení

3x

Nejchoulostivější na mráz jsou barvy v disperzi.U nich už při 3 stC dochází ke srážení disperze.Barva i ostatní přípravky,jako třeba penetračřní roztoky se rozdělí na tekutinu a pryskyřici.V poměrně studeném sklepě mám i několik plechovek olejově syntetických barev,ty asi vydrží teploty pod -5 st C

Na uskladnění jsou vhodné místnosti vytápěné.Nepomůže ani zabalení do izolačních materiálů.Nízká teplota se sice hned při poklesu teploty nedostane do krytu ,ale teplota klesne pod nulu třeba až po třech dnech.

JABRAKA

hodnocení

3x

Jedině přenést do tepla.

hodnocení

2x
Barvy které mám vyzkoušené že přežijí (tenkovrstva lazura) mám v kůlně, spreje apd mám doma v komoře.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, lepší řešení by bylo vše umístit do nějaké přepravky a odvézt přes zimu do sklepa domu, kde bydlíte (sklep tam jistě máte). Horší řešení by bylo udělat si pro barvy a kosmetiku "box" z nějaké bedničky nebo krabice, který vyložíte polystyrenem (včetně dna i víka) a doufat, že v garáži, kde mrzne, to zimu přežije. Zdravím!

hodnocení

0x

Ideální by bylo z polysytrenových desek vyrobit krabici.

doplněno 15.11.18 20:12:

Mám na půdě expanzní nádrž obloženou polystyrenem a je to paráda.

re4zon
Jo, jenze na pudu se urcite nejake teplo z domu dostane a v expanzce nestoji studena voda celou zimu. Zkuste si dat tu eps krabici se sklenenou lahvi vody na tyden do mrazu a pak dejte vedet jak vam hezky nepraskla

Na té půdě není zaizolovaná střecha, v garáži je tepleji.

jonnyk
hodnocení

Dobrý den,
a spreje olejové, barevné pak ještě ředidla by vydržely mráz nebo taky odvézt?
děkuju

Nejbezpečněší je dát vše do tepla. Nebo někam, kde nemrzne, třeba do sklepa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]