Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik přidat prací sody

Od: cesmina* odpovědí: 5 změna:

Koupila jsem prací sodu na změkčení vody při praní.Kolik se jí asi tak dává k prášku na jednu várku prádla.Máme pračku na 6 kg.V návodu na obale je sice napsáno kolik,ale nevím jak to přesně navážit ,nemám váhu která váží v gramech.Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jedna lžíce polévková.

kepler*
hodnocení

2x
Pokud se jedná o bezvodou sodu Na2CO3, její sypná hmotnost je 0.5-0.65 kg/dm3 (g/ml). Dávkování se řídí podle tvrdosti vody a samozřejmě podle jejího množství. Takže prakticky 1 g = 2 ml. Když jí dáte víc, nic se neděje. Právě naopak, prací účinnost se ještě zvýší. Prací prášky ale někdy sodu už obsahují - viz údaje o složení od výrobce na obalu.

hodnocení

2x

Nemusíte vážit v gramech - sypu odhadem už roky. Obsah rovné polévkové lžíce váží (podle obsahu) mezi cca 10 - 16 g, tak si to přibližně odměřte do nějakého kelímku, který pak budete používat.

hodnocení

0x

Asi budete muset vyzkoušet. Moje zkušenost je ta, že prádlo srašně ztvrdlo, zvláště pak ručníky a aviváž to nevyřešila. A lo jsem dala lžíci sody. Myslela jsem, že došlo k nějamému nedopatření a zopakovala to, se stejným výsledkem.

jabraka*
hodnocení

0x

Záleží na tvrdosti vody.Je nutno použití vyzkoušet,měřit na lžičky..Kromě sody,která pak zůstává v prádle,jsou na trhu změkčovací přípravky typu CALGON Ty jsou vhodnější.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]