Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natírání dveří špatný odstín nechytla barva

Od: nelus odpovědí: 3 změna:
Dobrý den všem,nepodařil se mi nátěr dveří dle představ. Mám obyčejné borovicové z Bauhausu...nátěr byl proveden přípravkem Detechta Karbolineum extra 3v1 odstín Dub.
Bohužel výsledkem je rozdílná barva oproti vzorníku.Má takový nazrzlý nádech...
Chtěla bych poradit, zda by se zde nenašel někdo, kdo by poradil.Zda mám premořit ale tmavší nebo použít lazuru.
Cílem je zbavit se toho nazrzlého odstínu.
Děkuji všem za pozornost a připadné rady.

Natírání dveří špatný odstín nechytla barva
Natírání dveří špatný odstín nechytla barva #2
Natírání dveří špatný odstín nechytla barva #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
No, podle vzorníku to je opravdu někde jinde. Běžně se to dělá tak, že se mořidlo vyzkouší na jiném kousku dřeva, aby se vidělo, jak to je.
Co teď s tím?
1. Zvyknout si. Nejjednodušší řešení.
2. Přemořit. To už bude jen a jen tmavší. Nejde přemořit na světlejší odstín.
3. Přebrousit. Na holé dřevo. Dost dobře si neumím představit, dělat to doma na koleně. To by snad bylo lepší koupit nový dveře. Potom vše znovu namořit vyzkoušeným odstínem. Nakonec vše dvakrát nalakovat bezbarvým lakem. Osobně jsem lazurám na vnitřní použití vůbec nepřišel na chuť.
Jiný možnosti nějak nejsou.
Takže si můžeš vybrat co ti nejvíc vyhovuje.

mahagon
hodnocení

1x

Já to vidím, že se to blíží k tomu mahagonu.

Ale též by se mi to nelíbilo. K barvě podlahy se to nehodí.

Asi to tím nebude, ale použitá barva je určena do exteriéru a vsákne se dost hluboko.

Kontaktovala bych výrobce a reklamovala detecha.cz/..., anebo přes poptávkový formulář na stránkách Detechy. Pokusit se zjistit, kde se stala chyba. Možná se nesnesl dub na borovici*ee*. Ale reklamace možná nebude uznaná, když to je barva na ven, ale zase tak problém by to neměl být, spíš od toho dají ruce pryč.

Jak dále v opravě pokračovat píše ,,jenyk,,.

Pokud to přetřete tmavším, tak leda palisandrem, ale jak potom vyjdou ty ostatní dveře, bude stejný odstín?

Co koupit raději nové, a tyhle mít někde, kde to nebude tak vidět a na očích.

hodnocení

0x

Použijte lazuru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]