Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komexterrm rvt

Od: ok® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

prosím vás, u této řídící jednotky začínájí zlobit hodiny. Dle mne je to jen nějaká mechanická závada, někdy se hodiny zastaví a pak zase spustí. Tím pádem, nastavené hodnoty sepínání mefungují tak jak mají.

Nemáte náhodou někdo zkušenost co přesně rozebrat abych se podíval do "střev" jednotky?

Komexterrm rvt

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jste "elektronik", pak zde jsou náhradní hodiny; jinak oprava hodin nebývá vždy úspěšná u těchto "starších, opotřebených"hodin...to raději nové a zase to jde dlouhou dobu... Jedná se o KOMEXTHERM RIT? Nebo jiný typ? RVT?

ok®
hodnocení

elektronik nejsem, ale pokud by to bylo jen o povolení pár šroubků, tak vyměním kus za kus, na tom by nebylo nic složitého přece

ale jde mi o to zda tam není nějaký jiný fígl?

a jedná se o Komex RVT

ok® - proč se nepodíváš do odkazu, který jsem ti níže vložil já, Jsou to hodiny přesně do tohoto regulátoru. Odpojíš, vyměníš a zase zapojíš. Nic na tom není. Je tam 5 drátů. Dva napájecí pro hodiny a tři přepínací. Prostřední přívod a jeden sepne druhý rozepne.

olinl
hodnocení

0x
Tyhle hodiny se většinou zastavily o mechaniku ozubu přepínače- ten červený či modrý(zelený) přepichovací kolík zastavil celý otáčecí mechanizmus. Měnili jsme ty Tesla hodiny za jiné, myslím že se tam "orochtávaly" zuby a kolečka se zoubky se nedaly sehnat.
ok®
hodnocení

nn, nezastaví se o "čudlíky" , prostě zastaví, a někdy se potom rozejdou a z toho třeba pár dní jdou, pak a se po pár minutách zastaví

hodnocení

0x

Mám stejný regulátor a hodiny jsem několikrát opravoval, dokud jsem měl náhradní díly. Pak jsem je nahradil a jsem spokojen. Použil jsem tento model:

e1.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]